OTKRIVENI NA BATROVCIMA Roditelji i dvoje dece razotkriveni među lešnicima

Na graničnom prelazu Batrovci carinici su danas otkrili u prikolici turskog kamiona porodicu migranata, bračni par sa dvoje maloletne dece iz Avganistana.

Porodica pronađena među lešnicima
Porodica pronađena među lešnicima, Foto: Uprava carine

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, u poslednja dva dana osujećeno je nekoliko pokušaja ilegalnog prelaska preko granice na prelazima Šid i Batrovci. 

Carinici su danas porodicu zatekli u kamionu turskih registarskih oznaka koji je prevozio lešnike iz Turske ka Švajcarskoj.

"Pošto je sajla kamiona bila vidno oštećena, carinicima je bilo jasno da se u tovaru najverovatnije kriju ilegalni migranti, što je i potvrđeno kada su u prikolici među lešnicima zatekli bračni par iz Avganistana sa dvoje maloletne dece", objašnjavaju u Upravi carina.

Tokom jučerašnjeg dana, na izlazu graničnog prelaza Šid takođe su zabeležena dva pokušaja ilegalnog prelaska granice.

Vozač kamiona bugarskih registarskih oznaka koji je prevozio metalne konstrukcije od Bugarske do Slovenije prijavio je carinicima tragove na prikolici.

"Ušavši u tovarni deo kamiona, carinici su zatekli četvoricu muškaraca koji su im rekli da su iz Avganistana", a migranti su otkriveni u još jednom kamionu, takođe bugarskih registarskih oznaka, koji je prevozio nameštaj iz Bugarske za špansko tržište, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Na istom prelazu je, podsećaju, i 14. maja zabeležen pokušaj porodičnog prelaska preko granice u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je saobraćao na relaciji Bugarska - Španija prevozeći staklenu ambalažu.

"Zahvaljujući mobilnom skeneru na čijem su se snimku videle tri ljudske siluete u prikolici, otkrivena je i tročlana avganistanska porodica, roditelji i dete predškolskog uzrasta", navode nadležni.

 • Korisnik: Marko
  16/05/2018 - 18:20
  samo vi njih skupljajte u srbiji..doci ce vam račun .
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs