Milica Pandurović
Facebook
Milica Pandurović

Facebook

Milica Pandurović, Foto: Facebook

Ovim rečima prijatelji opisuju Milicu Pandurević (17), tinejdžerku koja je u ponedeljak u bolnici podlegla povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju u selu Trbušnica kod Čačka. Do nesreće je došlo kada je automobil u kom je bila sa sestrom Teodorom P. (16) (na slici) i dvojicom drugara, sleteo sa puta.

PROČITAJ JOŠ:

U nesreći je takođe povređena i 16-godišnja Teodora koja je zadobila prelom kičme i lekari u Beogradu se sada bore za njen život.

Prema do sada poznatim informacijama, devojke su se u nedelju sastale sa dva druga i odlučile da se sa njima provozaju. Verovatno usled klizavog kolovoza i neprilagođene brzine, mladić koji je upravljao automobilom je izgubio kontrolu i sleteo s puta.

Nakon što se vest o Miličinoj smrti raširila, njena porodica, prijatelji i poznanici ne mogu da dođu sebi od šoka. Za Milicu imaju samo najlepše reči.

Hitna pomoć

Alo!/Nenad Vujanović

Hitna pomoć, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

- Osnovnu školu "Đakon Avakum" je završila u Trnavi, to je malo mesto kod Čačka, posle je upisala Prehrambenu školu za kuvara. Igrala je u KUD "Abrašević" u Čačku... Dobra devojka, dobar prijatelj, veliki borac, vredna devojčica koja je veoma rano morala da se suoči sa životom - priča njena rođaka.

Milica je, kažu, rano ostala bez majke, a sav posao oko kuće i mlađe sestre preuzela je na sebe. Živela je sa ocem, babom i dedom, a obaveze odraslih koje su pale na teret devojčice nisu je sprečavale da uvek bude nasmejana i vesela.

- Nametnuo joj je život da bude domaćica kuće u kojoj je živela, baka i deka su joj dosta stari, ali je ona o svemu vodila računa - da opere, ispegla, skuva, pospremi... A opet uprkos svemu, vesela, nasmejana - nastavlja njena rođaka.

I Miličin blizak prijatelj o njoj ima samo najlepše reči.

- Uvek se borila za sebe i trudila se da pomogne drugima, uprkos onome sto je snašlo u životu. Njoj je smeh bio odbrambreni sistem... Bila je duhovita i nekako posebna, iskrena i imala je mnogo dobru dušu - priča njen blizak drugar ali ne krije razočaranje zbog postupka jednog od mladića koji je bio sa njom u kolima.

Kačio "storije" iz bolnice

Poseban bes izazvao je postupak mladića koji je bio sa Milicom u automobilu. Tinejdžer star 17 godina upravljao je automobilom po svemu sudeći bez vozačke dozvole, a u mestu gde je ograničenje 50 kilometara na sat, projurio je skoro duplo većom brzinom.

- Da stvar bude još gora dečko je kačio fotografije na "stori" na Instagram uz opise kako mu nije ništa i kako je prošao bez ijedne ogrebotine dok su se Milica i Teodora borile za život. To je tako jadno i bezobrazno da je svaka reč suvišna - ogorčen je prijatelj tinejdžerke.