Oteti deda
Glas zapadne Srbije
Oteti deda

Glas zapadne Srbije

Oteti deda, Foto: Glas zapadne Srbije

 Kako saznajemo, Branislav je označen da je organizator kidnapovanja i sumnjiči se da je dok je boravio u zatvoru, došao na ideju da otme Jeleninog dedu i tako dođe do novca, saznaje „Alo!“.

- Branislav je ukupno iza rešetaka proveo 14 godina zbog različitih dela, razbojništava pljačke i posedovanja nelegalnog oružja. Dok je boravio u zatvoru 2014. godine, gledajući emisiju u kojoj je Jelena pričala o porodici, skovao je plan da otme njenog dedu i na taj način dođe do novca - otkriva naš sagovornik blizak istrazi.

Bujanovac kuće na prodaju

Arhiva

Bujanovac kuće na prodaju, Foto: Arhiva

 On dodaje da operativni podaci ukazuju je Branislav često, kada je god mogao, gledao na internetu tu emisiju i video koliko je Jelena vezana za dedu. Tada je video da on vodi običan život i da nema telohranitelje.

Prema njegovim rečima, po izlasku sa robije, Branislav je došao u Ljig pripremajući teren da svoji pakleni plan sprovede u delo. Nakon što je otprilike oko dve nedelje prikupljao podatke o navikama dede Milosava, krenuo je u akciju.

Deda Jelena Đoković otmica

Alo!/Masanori Jošida

Deda Jelena Đoković otmica, Foto: Alo!/Masanori Jošida

 - Branislav je sa svojim pomagačem, za kojim se traga, glumeći komšiju, pokucao Milosavu oko tri sata iza ponoći na vrata. Nakon što ih je Milosav otvorio, ugledao je Branislava i njegovog pomagača sa čarapama preko glave. Oni su nesrećnog starca ugurali u kuću dali mu jaknu i čizme, pa naredili da krene sa njima. Prethodno su mu iz novčanika uzeli 26.000 dinara i mobilni telefon. Dedu su potom vukli preko potoka i magistrale, a onda oko 500 metara dalje su ga vezali za metalnu konstrukciju i rekli mu da ne brine, ukoliko ga najmiliji vole - navodi izvor „Alo!“.

 Ministar u poseti Interventnoj  jedinici

MUP

Ministar  Foto: MUP

 

Stefanović: Kriminalci se grdno varaju

Ministar Nebojša Stefanović se zahvalio ljudima iz policije koji su, kako je kazao, shvatili da ovakve stvari moraju brzo da se rešavaju da bi se uklonila bilo kakva sumnja u efikasnost policije, kao i da su poslali poruku kriminalcima da se grdno varaju da plan iznude može biti lak.

- Mislim da je ovo dobar trend policije i da šaljemo poruku da ne postoji nijedno krivično delo za koje ćemo prestati istragu i za koje neće biti odgovarajuće posledice za počinioce. Želim da istaknem rešenost Srbije da na bilo koji način stvara iluziju kriminalcima da mogu bilo šta da rade mimo zakona - rekao je Stefanović.

 

Jelena i Novak Đoković u šoku

Rajko Ristić

Jelena i Novak Đoković u šoku, Foto: Rajko Ristić

 Prema njegovim rečima, dok su odlazili, iz dedinog telefona su uzeli broj njegovog sina Zorana, kome su poslali poruku, gde traže dva miliona evra u zamenu za dedu. 

- Čim je sin Zoran video poruke, odmah je otišao u policiju i tad je počelo praćenje. Odmah je telefon stavljen na mere, a preko njegovog mobilnog, došlo se do lokacije odakle su mu pristizale poruke. Za to vreme, pronađen je vezani deda Milosav. Usledilo je prikupljanje podataka kako od dede, tako i sa terana, a za to vreme inspektori u posećivali mesta koja su označena da su odatle slate SMS poruke. Tokom istrage, operativci su dobijali podatke da se nedavno jedan muškarac raspitivao za Milosava. Od meštana su dobili opis, koji se poklapao s uzetim snimcima lokala u blizini magistrale, te je usledila njegova identifikacija. Timskim i operativnim radom inspektori su došli do tragova koji su ih odveli do osumnjičenog. Prilikom njegovog privođenja, pronađen je mobilni sa kojeg su slate poruke, kao i novac za koji se sumnja da je ukraden od dede - rekao je naš sagovornik.