Ringišpil
Tanjug/AP
Ringišpil

Tanjug/AP

Ringišpil, Foto: Tanjug/AP

- Operacija njegove ruke trajala je dva i po sata i sada još spava. Nisam se još čuo sa njim. Do petka će, nadam se, biti kod kuće. Ostali su, srećom, lakše povređeni. Najvažnije je da je moj unuk sada dobro, ali sam ogorčen jer krivci treba da budu kažnjeni! Mogli su svi da izginu. To niko nije uradio namerno, ali neko mora da bude odgovoran! - navodi Milan Mandić i ističe da su njegov unuk i L. P. nerazdvojni!

- Nisu se razdvajali kad su išli na plažu, na kupanje, na igralište, pa su tako i na vašar otišli zajedno i obojica su, eto, povređeni. Drug mog unuka je dobro i već ga puštaju kući - ispričao nam je Milan Mandić, dok baka L. P. kaže da je srećna jer njenog unuka puštaju ga iz bolnice.

- Snaja mi je javila da je unuk dobro i da čekaju otpusnu listu. Izubijan je, ali je najvažnije da se dobro oseća i da konačno ide kući. On se ne seća nesreće. Rekao je da se seća da se vozio na ringišpilu i da je odjednom video ljude okupljene oko njega. Uplašio se mnogo, a inače se, kao i svako dete, boji bolnice, pa ga nismo mnogo ispitivali. Majka je bila s njim u bolnici - ispričala nam je dečakova baka.

Sveštenici aminovali montiranje vrteške

Zamenica tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Somboru bila je na uviđaju, a istraga utvrđuje da li postoji krivac ili je reč o nesrećnom slučaju.

U Mesnoj zajednici Kolut smo saznali da je ringišpil bio postavljen na zemljištu rimokatoličke crkve i da su vlasnici luna-parka dobili dozvolu sveštenika za postavljanje. Nadležni iz inspekcije i komunalne policije Grada Sombora naveli su juče da nije bilo osnova da JK „Prostor“ odobri postavljanje ringišpila.

- Parcela na kojoj je bio postavljen ringišpil ne predstavlja javnu površinu i JK „Prostor“ nije mogao, u skladu sa odlukom o uređenju grada, doneti rešenje koje bi omogućilo da se na javnoj površini postavi ringišpil - saopštili su inspektori.

Meštani sela su rekli da je luna-park spakovan tokom noći i sklonjen sa tog mesta. 

Pročitajte još: