povređeni policajac
Alo!
povređeni policajac

Alo!

povređeni policajac, Foto: Alo!

Policajcu Nebojši Apostoloviću (39) iz PU Beograd polomljene su obe noge kada su ga nasilnici gurnuli niz stepenice. Samo nekoliko trenutaka pre toga on i njegove kolege trpele su kanonadu letećih kamenica, flaša, baklji, topovskih udara...

- Juče u popodnevnim časovima bio sam angažovan na obezbeđenju skupa koji se održavao ispred Doma Narodne skupštine. Sa još nekoliko kolega nalazio sam se na platou i stepeništu kod glavnog ulaza u Dom Narodne skupštine - priča povređeni Apostolović.

- U jednom trenutku dolazi do rušenja zaštitne ograde od strane okupljenih demonstranata. Bacaju zaštitnu ogradu na policajce i kreće zasipanje kamenicama, flašama, limenkama i još nekim predmetima koji nisu mogli da se nađu tu, što znači da su očigledno doneseni sa namerom da bi se napala policija. Bili su i neki oštri predmeti što očigledno ukazuje na to da je bila namera da se povredi policija.

povređeni policajac

Alo!

povređeni policajac, Foto: Alo!

- Došlo je do potiskivanja policijskih službenika. Mi smo bukvalno bili saterani na ivicu platoa stepeništa gde se ulazi u Skupštinu. U jednom trenutku, ja i još jedan kolega, sklonili smo se iza onog velikog stuba i čekali smo da prestanu da gađaju da bismo mogli da uđemo u Dom Narodne skupštine. Proletelo je nekoliko kamenica i kad mi se učinilo da je bezbedno da možemo da uđemo, kolega koji je bio ispred mene krenuo je i uspeo je da uđe, a ja sam u tom trenutku slučajno, svom srećom, okrenuo pogled ka masi i video sam ogroman kamen koji leti ka mojoj glavi. Refleksno sam odreagovao da sklonim glavu od kamena koji je ušao pravo u mene, okliznuo sam se sa zida i pao sa četiri, pet metara visine.

- Video sam da ne mogu da hodam. Bukvalno ne mogu da se pokrenem, ne mogu da se sklonim, a gađaju sa svim i svačim. Imao sam sreću da me ništa nije pogodilo. Odmah su me uhvatili njih četvorica, petorica i izneli su me do službenog auta, a potom su me prevezli u Urgentni centar.

povređeni policajac

Alo!

povređeni policajac, Foto: Alo!

- Strah je prirodna stvar, normalno da se svako plaši za svoj život naročito kad je nemoćan, kad ne može da pobegne, a preti mu opasnost, sa svih strana, ne zna se odakle doleću razni predmeti i huligani koji bukvalno ulaze, udaraju policijske službenike. Šta bi tek meni uradili koji sam na pločniku bio i ne mogu da se pomerim.

- Konstantovane su mi teške telesne povrede, višestruki prelom leve potkolenice i prelom desnog skočnog zgloba i prelom desne pete. Kako su mi preneli, moraću na najmanje dve operacije i leva i desna noga mora da se operiše, ali tek kad se otok spusti. Bolovi su baš nepodnošljivi, bez lekova ne bih mogao da izdržim.

Nebojša Apostolović je zbrinut u Urgentnom centru u jedinici intenzivne nege na Odeljenju ortopedije, gde se oporavlja od zadobijenih povreda.

PROČITAJ JOŠ:

 

Komentari (1)

Ele

09.07.2020 23:42

Sram Vas bilo huligani i bagro pokvarena,da vam je Tito ziv ne biste se usudili da idete kontru zakona,jer ste vi svi drogirani,sramotite drzavu,kroz desetak dana vasa balavost ce vam odneti zivote,mislite na decu jadnu decu koja ispastaju zbog Vas samih jer ste nesposobni za zivot,bitnija vam je ekonomija od zivota,mrtvom coveku novac nije potreban,ja bih sve vas huligane jednog po jednog ne u samoizolaciji nego u zatvor sa pacovima,a predsednik Vucic je i previse dobar,vana treba Bog i Batina.