Duško Rajić preminuo u bolnici
Fejsbuk
Duško Rajić preminuo u bolnici

Fejsbuk

Duško Rajić preminuo u bolnici, Foto: Fejsbuk

Majka Duška Rajića (19) iz Novih Banovaca, koji je napadnut tokom božićne večeri tvrdi da nije bio navijač i da nije dogovorio tuču.

"Izgubili smo Duška, sina jedinca! On nam je bio sve, razlog zbog kojeg smo živeli, dete kojim smo se ponosili. Rekli su nam da ima prelom lobanje, da mu je mozak od udaraca otekao, ali da je mlad, snažan, sportista i da će preživeti. Nadali smo se najboljem. Otišao je, a mama nije stigla još jednom da ga zagrli i poljubi..."

Pročitajte još:

- Duško nema nikakve veze sa navijačkim grupama - tvrdi njegova majka Veselinka.

- Neistine su i da je on dogovorio tuču sa momcima iz Batajnice i pretio dedinim pištoljem. Deda mu je umro pre nego što se rodio, a moj otac živi daleko. U kući nemamo oružje, niti ga je moj sin ikada video, uzeo u ruke, a kamoli nekome pretio. Ako je žrtva nemilog incidenta, neću dozvoliti da bude i žrtva netačnih medijskih natpisa.

Veselinka kaže da su ona i suprug Dane očajni.

- Naš sin nije bio konfliktno dete, niti znamo da se ikada potukao sa nekim. Bio je ponosan, ali to je logično za decu u tim godinama, kao i želja za dokazivanjem pred društvom i devojkama. Ne znamo da je Duško bio u bilo kakvom sukobu, osim da je bilo nekakve svađe u SMS prepiskama sa nekim momcima. Da li je ljubomora zbog neke devojke, muško dokazivanje ili šta već, ne znamo. To će, nadamo se, utvrditi policija nakon veštačenja njegovih mobilnih telefona.

Roditelji kažu da se Duško nedavno vratio iz Rusije, gde je proveo dva meseca radeći zajedno sa ocem. Posle Božića trebalo je da ide u Nemačku. Upravo zato, nije, kako vele, ni stigao da se sa nekim posvađa, a kamoli planira tuču.

Navodno je Duško, zajedno sa još dva druga, hteo za Božić da ode malo u provod sa prijateljima:

- Poslali su mu poruku da je Božić dan kada se sve prašta i svi mire. Otišao je sa drugovima kako bi se našli sa momcima iz Batajnice u školskom dvorištu, da svi zajedno odu na piće. Međutim, Duško i drugar samo što su izašli iz automobila i kročili u školsko dvorište, jedan od momaka iz Batajnice je dao znak i iza tribina je iskočilo desetak momaka. Pojurili su Duška i njegovog druga, a ovi su se dali u beg. Duškov drug uspeo je da uđe u auto i spase se, kao i dečko koji ih je vozio, ali naš sin nije bio te sreće. Sustigli su ga kod picerije "Zaljubiška" i pretukli.

Duško Rajić je, do trenutka dolaska Hitne pomoći i policije bio u svesnom stanju. Dao je svoje podatke, a onda se onesvestio i pao u komu, iz koje se više nije probudio.

Policija je o nemilom incidentu iste večeri obavestila Duškovog oca. Na osnovu snimaka sa bezbednosnih kamera menjačnice koje pokrivaju batajničku osnovnu školu i piceriju, policija je uspela da identifikuje nasilnike.

- Uhapšeno je i pritvoreno šest mladića koji su osumnjičeni da su pretukli našeg sina, ali to nam neće vratiti Duška - kaže majka Veselinka.

- Najstrašnije je što smo čuli da je njega najviše udarao momak sa kojim se uopšte nije poznavao.

"VOLI TE TVOJ TATA"

Od Duška Rajića se tokom utorka i srede, i preko "Fejsbuka", opraštaju njegovi mnogobrojni prijatelji, rodbina, komšije. Njegov otac Dane napisao je na svom fejsbuk-profilu: "Bio si sve što mi je najmilije. Nadam se da će ti tamo gde ideš biti bolje. Voli te tvoj tata puno. Počivaj u miru, sine moj.

Komentari (3)

NikolaKBgd

16.01.2019 08:04

Na dozivotnu svi... Sest na jednog... Pravo vitestvo...

brana

16.01.2019 10:14

Boze dragi, sta je ovo.Kako je tako lako uzeti nekom zivot.Saucesce porodici, TUGA DO NEBA.

mama

16.01.2019 12:10

Dozivotna robija za nasilnike, i sama imam sina,kad bi ga neko povredio sam bi molio za zatvor umesto da mu ja sudim!!!