Viber
Promo
Viber

Promo

Viber, Foto: Promo

Rakuten Viber, jedna od vodećih aplikacija na svetu za besplatnu i laku komunikaciju, objavila je uvođenje više novih funkcija protiv spemovanja – sa ciljem dodatnog obezbeđenja privatnosti svojih korisnika – kao i mogućnost pretraživanja drugih korisnika po njihovom imenu. Nova mogućnost pretrage će biti obezbeđenja dodatnim merama privatnosti, u skladu sa Viberovom izrazitom posvećenošću obezbeđivanju privatnosti za njegove korisnike.

Uz sve aktuelne promene u svetu i porast uloge aplikacija za razmenu poruka u komunikaciji preko svih očekivanja, potraga za dodatnim načinima da se dalje prošire krugovi poznanika i mreže saradnika su neprestane. I pored toga, ljudi su redovno zasuti sa sve više informacija – i u takvoj situaciji bez presedana neophodno je obezbediti prevenciju od spemovanja i nepotrebnog pretrpavanja informacijama. Usled tih pojava, izazov više nije steći što više onlajn kontakata, već to ostvariti na bezbedan način koji štiti korisničku privatnost. U tom smislu, Viberova nova rešenja predstavljaju pravi odgovor.

Viber će omogućiti svojim korisnicima da kontrolišu ko ih može dodavati u Zajednice i grupne četove – svi ili samo osobe čije kontakte su sačuvali u svom imeniku. Da biste primenili ovo podešavanje, korisnici bi trebali da pritisnu Još > Podešavanja > Privatnost > Grupe > Kontroliši ko te može dodati u grupe.

Pored toga, pozivi za učlanjenje u Nove zajednice i grupne četove primljeni od strane nepoznatih pošiljaoca će automatski biti učitani kao novi Zahtevi za četovanje u inboksu, kako bi glavni ekran sa četovima ostao pregeledan i rasterećen od nepoželjnih zahteva.

Nova funkcija za pretragu korisnika Vibera će omogućiti dalje proširenje mreže kontakata – uz obezbeđivanje maksimalne korisničke privatnosti. Čim neko bude pokrenuo pretragu po imenu korisnika, sadržaj će biti prikazan u ekranu za rezultate pretrage – pored profilne fotografije korisnika. U skladu sa Viberovom čvrstom posvećenošću obezbeđivanja privatnosti svojih korisnika, bilo koji čet pokrenut kroz pretragu će biti podložan dodatnim merama privatnosti, što podrazumeva da:

• Broj mobilnog svakog korisnika biva prikriven sve dok ga korisnik ne podeli sa sagovornikom.
• Onlajn status biva prikriven.
• Glasovni i video pozivi neće biti omogućeni.

Korisnici koji ne bi želeli da dozvole drugima da ih pronađu kroz korišćenje Pretrage bi trebali da pritisnu Još > Podešavanja > Privatnosti > Omogući korisnicima da vas pronađu po imenu.

Funkcije Pretrage korisnika preko Vibera i Inboksa za zahteve za četovanje će prvo biti isprobane u određenim zemljama – pre nego što budu globalno dostupne.

“Korisnicima je važno da mogu da prošire svoj krug društvenih kontakata – a istovremeno omoguće da njihov prostor komunkacije bude sačuvan od spemovanja. Mi neprekidno radimo na pronalaženju optimalnih rešenja, poput ovih koje sada predstavljamo – koja će omogućiti našim korisnicima da prošire opseg komunikacije uz mogunost da sačuvaju bezbednost i privatnost iste.” Izjavio je Ofir Ejal, glavni menadžer za operacije Vibera.

O kompaniji Rakuten Viber:

Rakuten Viber povezuje ljude – bez obzira na to ko su i odakle dolaze. Naša globalna baza korisnika ima na raspolaganju niz funkcija poput direktnog četovanja, video poziva, razmene poruka unutar grupa, vesti i diskusija o omiljenim robnim markama i poznatim ličnostima. Mi obezbeđujemo da naši korisnici imaju bezbedne i slobodne uslove da dele svoje emocije.

Rakuten Viber je deo Rakuten Inc., globalnog lidera u elektronskoj trgovini i finansijskim uslugama. Zvanični je kanal komunikacije FK Barselona, kao i zvanični partner za razmenu instant poruka i aplikacija za pozive Golden Stejt Voriorsa.

Preuzmite Viber danas i uživajte u najboljem komunikacijskom iskustvu na svetu.

Pratite Viber Srbija Zajednicu za novosti iz Viber sveta!

Za dodatna pitanja, obratite nam se na media@viber.com.

Najnovije vizuelne elemente robne marke Rakuten Viber možete preuzeti iz našeg brend centra.