Policija hapsi učesnike u tuči
T. Stevanović
Policija hapsi učesnike u tuči

T. Stevanović

Policija , Foto: T. Stevanović


Stanovnici Leskovca, naročito susedi nesrećne porodice, užasnuti su tragedijom koja se danas desila u njihovom mestu.

Kako kažu, ovakav zločin ne pamte još otkako je Dragan Čedić hladnokrvno ubio sedam mladih osoba, pa potom i sebe. Sve iz ljubomore.

Rafali iz ljubomore
Masakr o kojem Leskovčani govore odigrao se 2002. godine. Dragan Čedić iz Leskovca, koji je u noći između 27. i 28. jula za nepunih pola sata oduzeo sedam, a ugrozio četiri života, ostavljao je utisak tihog momka iz komšiluka. U vreme ubistva imao je 32 godine. Njegova prva žrtva bio je Nenad Lukić (31), koga je pokosio rafalom u bilijar-klubu, pet minuta pre ponoći. Sumnjao je da je Nenad u vezi sa njegovom bivšom suprugom Biljanom. Meci koje je ciljao u Lukića pogodili su i teško ranili Slavoljuba Kržalića (47), čoveka koji je te večeri takođe bio gost kluba.

- Evo Čede - bilo je, rekli su tada očevici, poslednje što je izgovorila.

Začuo se pucanj, a onda više rafala. Biljanine sestre Ivana Kalčić, koja je sa osmomesečnom bebom Nađom tog dana stigla iz Požarevca, i Jelena, koja je s mužem Bobanom Zdravkovićem živela u toj kući, ubijene su na pragu trpezarije. Ubijeni su i Boban, i Ivanina dugogodišnja drugarica Jelena Zlatković, profesorka srpskog jezika i književnosti u Srednjoj tekstilnoj školi u Leskovcu. Komšinica Maja Bojković lakše je ranjena.

U vreme ubistva na spratu kuće u kojoj se odvijala drama spavalo je dvoje dece.

Svoj smrtonosni pir ubica završio je deset minuta kasnije u Ulici Cara Uroša 49, 500 metara dalje, u kući Biserke Ristić (48), tetke ubijenih sestara. Nesrećnu ženu je ubio, a njenog supruga Blagoja (51) i sina Đorđa (16) ranio. Potom se dao u beksto.

Za hvatanje odbeglog ubice policija je angažovala dotad neviđenu poteru u Leskovcu. Pored lokalnih policajaca, na terenu su i žandarmerija i helikopteri. Ipak, on je pronađen tek 40 dana nakon krvavog pira, za koji se veruje da je bio vođen ljubomorom. Njegovo beživotno telo slučajno je otkriveno u ataru leskovačkog sela Donja Jajina, u šipražju pored puta koji vodi do obližnjeg Šišinca. Ubica je sam sebi oduzeo život.