Radoje Zvicer, pokušaj ubistva i hapšenje osumnjičenih
Printscreen / Youtube
Tamara Zvicer

Printskrin

Tamara Zvicer, Foto: Printskrin

Detalje ovog napada objavio je ukrajinski portal "Detektiv-info". Na video snimku vidi se ženska ruka kako puca iz pištolja na napadače koji su pokušali da ubiju njenog supruga.

Inače, Tamara Zvicer je crnogorskoj policiji poznata odavno. Za pokušaj njenog ubistva 2016. godine osumnjičen je Jovan Vukotić, visokorangirani pripadnik "kavačkog klana". Vukotić je kasnije policiji dostavio video snimke i putne isprave, koje su mu poslužile kao alibi da tog 23. maja nije bio u Kotoru već u Sloveniji.

To nije bio jedini susret Zvicerove sa pripadnicima policije. Ona je 2019. godine pokrenula parnični postupak protiv kotorske policije u kojem je tražila da joj se vrate tehnički uređaji koji nisu bili predmet krivičnog postupka, a koji su oduzeti prilikom pretresa kuće Radoja Zvicera. Još tada, policija je njenog supruga označila kao vođu "kavačkog" klana.

Ranije, tokom 2018. godine, Tamara se dovodila u ljubavnu vezu sa šefom obezbeđenja njenog supruga Aleksandra Đurišića. Prema tadašnjem pisanju medija, navodno postoje audio snimci koji dokazuju da supruga vođe "kavačkog klana" ima aferu sa Đurišićem.