Fabrika Krušik Valjevo Namenska industrija
P. Vujanac
Fabrika Krušik Valjevo Namenska industrija

P. Vujanac

Fabrika Krušik Valjevo Namenska industrija, Foto: P. Vujanac

Povređeni radnika Holding kompanije "Krušik" Valjevo M.P. (56) smešten je na Vojnomedicinsku akademiju sa eksplozivnom povredom tela i opekotinskim povredama teškog stepena, saopštilo je u ponedeljak uveče Ministarastvo odbrane.

"Povređeni M.P. smešten je u hirurškoj intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju i reanimaciju VMA, a zastupnik načelnika Sektora za lečenje VMA, potpukovnik prof. dr Boban Đorđević, rekao je da je pacijent primljen sa eksplozivnom povredom tela i opekotinskim povredama teškog stepena", kaže se u saopštenju.

On je dodao da je urađena kompletna dijagnostika i da su preduzete sve potrebne medicinske mere.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je sinoć u VMA radnika Holding kompanije „Krušik" Valjevo, koji je povređen prilikom eksplozije na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva.

Ministar odbrane zahvalio je lekarima i medicinskom osoblju VMA što su povređenom radniku pružili najbolju medicinsku negu i što preduzimaju sve za njegovo uspešno lečenje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Stefanović, koji je u toku dana uputio i telegram, još jednom je izrazio najdublje saučešće porodici inženjera M.J. koji je izgubio život u eksploziji i ponovio da je reč o velikom gubitku za namensku industriju, navodi se u saopštenju.

„Njegova tragična smrt duboko je potresla i sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Ministarstvo i ja lično učinićemo sve da pomognemo porodici i budemo tu za njih za sve što im je potrebno u ovim teškim trenucima", rekao je Stefanović.

Juče oko 11 časova, tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije „Krušik" Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva došlo je do eksplozije od koje je poginuo radnik „Krušika" M.J., a povređen je radnik M.P. koji je učestvovao u realizaciji opitovanja.

Povređeni radnik M.P. odmah je prevezen u Zdravstveni centar u Valjevu gde mu je ukazana medicinska pomoć, a potom je prevezen i u Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Pročitajte još: