Grip, bolnica, virus
Alo!/Masanori Jošida
Grip, bolnica, virus

Alo!/Masanori Jošida

Bolnica, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Devojčica koja je povređena u jutrošnjoj nesreći na građevini u Kosovskoj Mitrovici ima unutrašnje krvarenje i zbog ozbiljnosti situacije hitno je prebačena za Kragujevac, saznaje se u Kliničkom centru u ovom gradu.

Pročitajte još:

Kako se saznaje, u teškoj nesreći radnik je pao sa visine oko dvadesetak metara, ali kako je najpre udario u istureni deo terase, njegov pad je ublažen što je za povređenu devojčicu, zapravo, bila srećna okolnost i koliko je moguće, ublažila joj teške povrede.

Ona je po prijemu u bolnicu dobro izgledala, ali posle skenera koji je urađen ustanovljeno je obilno unutrašnje krvarenje i hitno je transportuju na dalje lečenje u Kragujevac.

Nesreća se dogodila jutros u samom centru severnog dela Kosovske Mitrovice, a radnik je pao pošto je pukla platforma na kojoj je stajao dok je skidao oplatu. Devojčica je baš u tom trenutku prolazila ispod zgrade, kada su radnik i deo platforme pali na nju.

Na gradilištu četvorospratnice, gde se nesreća i dogodila, došla je policija koja da obavi uviđaj, a prolaznici su pomagali povređenima.

Radnik je skidao drvenu otplatu na trećem spratu kada je popustila platforma na kojoj je stajao i zajedno sa njom je pao sa visine od 20-ak metara. U tom trenutku prolazila je devojčica na koju je pao deo oplate. Očevici ovog događaja kazu da je prizor bio jeziv.

- Prodavao sam cveće kada sam začuo vrisak radnika za pomoć. Potrčao sam i video čoveka koju je ležao i devojčicu koja je bila bez svesti. Uzeo sam je u naručje i krenuo da trčim prema glavnoj ulici. U tom trenutku naišao je sanitet u koji smo je uneli. Na putu do bolnice ona se osvestila - ispričao je Fatmir Ljatifi.

Preporučujemo još:

Povređenima je neposredno nakon nezgode u pomoć pritekao Marko Milentijević koji kaze da su, po svemu sudeći, radnik i daske sa zgrade zajedno pali na prolaznicu.

- Daske i čovek zajedno su pali na nju. Mi smo tu radili, kad je puklo potrčali smo, nju smo ubacili u sanitet, posle smo radnika smo stavili u jedna kola i šta je i kako sad, dalje ne znamo - rekao je Milentijević.

Drugi očevidac koji je pomogao povređenima kaže da su najverovatnije daske pale sa zgrade, da nisu videli šta se tačno dogodilo, samo su zatekli devojčicu bez svesti.

- Prodavali smo cveće, odjednom su neki čovek i žena povikali da zovemo policiju, kad smo stigli videli smo da sa leve strane čovek leži u krvi, a sa desne devojčica koja je ležala naslonjena ispred ulaza bez svesti. Prišao sam i podigao devojčicu, u pomoć su potrčala još dva čoveka. Naišao je sanitet i uneli smo je, osvestila se, rekla nam ime i prezime, ostavili smo je na hirurgiji – rekao je očevidac.