Autobus
Alo!/Vladimir Marković
Autobus

Alo!/Vladimir Marković

Autobus, Foto: Alo!/Vladimir Marković

* Došlo do eksplozije u autobusu na Dedinju

* Najmanje šestoro povređenih

* Među povređenima i beba

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković i gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević obišli su danas u Urgentnom centru putnike koji su povređeni u jutrošnjoj eksploziji u vozilu privatnog prevoznika Banbus na liniji 78 i u ime Grada Beograda izrazili žaljenje zbog ove nesreće. Vasiljević je precizirao da je jutros u 10.56 časova na liniji 78 došlo do eksplozije u vozilu broj 40342, koje je vlasništvo privatnog prevoznika.

– Prema prvim informacijama, u toku vožnje, kada se vozilo nalazilo u Ulici neznanog junaka, eksplodirala je boca za komprimovani vazduh koja je fabrički ugrađena u krov vozila. Vozač je gradskom Sekretarijatu za javni prevoz poslao alarm u 11.15 sati – rekao je Vasiljević.

Pročitajte još:

Vasiljević je dodao da je ovaj autobus star četiri godine i da je prošao tehnički pregled, a da će istraga utvrditi šta je bio uzrok nesreće.

– Svi autobusi te marke ovog privatnog prevoznika biće poslati na vanredni tehnički pregled jer je jedna od najvažnijih komponenti javnog prevoza, pored redovnosti i udobnosti, upravo bezbednost – naveo je Vasiljević.

Autobus

Alo!/Vladimir Marković

Autobus, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Zamenik direktora Urgentnog centra dr Dušan Jovanović precizirao je da je primljeno šest pacijenata, od kojih pet ima lakše povrede, a jedna putnica ima teže povrede glave, ali nije životno ugrožena. Dijagnostika je u toku.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT