autobus
printskrin
autobus, požar, tabanovci, granica, Makedonija

printscren youtube

autobus, požar, tabanovci, granica, Makedonija, Foto: printscren youtube

 

Dvospratni autobus sa novosadskim registarskim tablicama zapalio se danas popodne na graničnom prelazu Tabanovce, otkako je prošao graničnu kontrolu sa makedonske strane.

Protivpožarnoj jedinici u Kumanovu požar je bio prijavljen u 15.45 časova. Prvo je na teren izašlo jedno vatrogasno vozilo, ali je ubrzo zatraženo pojačanje. Na mesto nesreće je izašla i ekipa Hitne pomoći.

 

 

autobus, požar, tabanovci, granica, Makedonija

printscren youtube

- Putnici su na vreme bili evakuisani, a požar je lokalizovan - izjavio je komandir Teritorijalne protivpožarne jedinice iz Kumanova, Dejan Ilievski.

Putnici, ali i svi koji su se na granici zatekli pored autobusa u plamenu panično su se udaljili sa lica mesta, bežeći glavom bez obzira u strahu od eksplozije.

U autobusu se nalazilo oko 100 putnika, koji su bili vidno uznemireni. Uzrok požara nije poznat.

- Tačno je da se naš autobus zapalio. Ja sam na putu ka mestu gde se nesreća dogodila. To je sve što vam za sada mogu reći - rekao je za "Telegraf" direktor "Jadran Line", Božidar Žegarac.

Anabela Atijas

printscreen

 

 

Dok je gorio novosadski autobus na graničnom prelazu Tabanovce je vladao metež, a bila su zatvorena oba pravca za ulazak i izlazak iz Severne Makedonije.

Situacija je sada normalizovana.

Kako Novosti pišu, reč je o vozilu prevoznika "Jadran lajn" koji je prevozio goste jagodinskog čelnika Dragana Markovića Palme u Paraliji.

Veliki požar u Veterniku

N. Mihajlović

 

Zastoja na graničnom prelazu nema, a saobraćaj se odvija normalno.

Međutim, na nadzornim kamerama sa graničnog prelaza može se videti da su neki putnici krenuli peške, sa svojim stvarima.

Anabela Atijas

printscreen