Policija
Alo!/ Rajko Ristić
Policija

Alo!/ Rajko Ristić

Policija, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Stanari ove zgrade prijavili su nepoznatog muškarca kako ide sa sekirom kroz zgradu, lupa na vrata vrata i ispušta neratikulisane krike, nakon čega je policija intervenisala i privela ga. Tužilaštvo je konstatovalo da se radi o krivičnom delu nasilničko ponašanje a pošto se sumnja da se radi o psihički oboleloj osobi, prebačen je u Specijalnu - psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici. Pretpostavlja se da napadač ima prijatelje ili rođake u zgradi i da je sumnjao da im se nešto desilo, pa je pokušavao da provali u stanove, kako bi im pomogao, ne znajući da su van grada.

U dva od tri stana na koja je lupao sekirom, bilo je stanara koji se se zbog svega veoma uznemirili.

-Bio sam kod kuće u stanu sa suprugom i dvoje dece od 2 i 4,5 godina kada se oko 19 časova začulo agresivno lupanje na vratima. Pomislio sam da je neko promašio vrata, ili da je neko pokušao da provali u stan. U tom trenutku čulo se neartikulisano dranje i vrištanje iz hodnika – “upomoć spasite ih”, nešto u tom smislu. Onda je krenulo intenzivnije lupanje koje je prestalo na nekoliko minuta tokom kojih se čula lupa u drugim delovima zgrade. Nekoliko nekoliko minuta kasnije, ponovo se začulo lupanje na našim vratima, dosta jako, i vrata su krenula da se cepaju, priča Stefan Mršić, jedan od stanara čija je vrata uništio nepoznati napadač.

On kaže da je pozvao policiju, odmah posle prvih udaraca, a potom još jednom kada je posumnjao da je nasrtljivac naoružan.

- Video sam sečivo od sekire kada je probilo vrata, pozvao sam po drugi put policiju da im javim da je naoružan. Vrata su od lima i dosta su lagana, ali su izdržala udarce sekirom. Inače, ko zna šta bi bilo. Policija je došla veoma brzo jer sui h zvale I druge komšije koje su ga videle kada je ulazio u zgradu sa sekirom u rukama. Sve se završilo za desetak minuta. Video sam kroz rupu na prosečenim vratima policajce kako su naišli i savladali ga, Priča Mršić.

On kaže da ne poznaje napadača ali da je i on čuo priču da on navodno poznaje nekoga u zgradi i da je bio zabrinut za njihovu bezbednost pa je pokušao da uđe u stan i da im pomogne.

-Sat vremena ranije šutirao je vrata na stanu stan na susednom spratu. Video ga je komšija i oterao ga ga. On se potom vratio sa sekirom u rukama. Ušao je na drugi ulaz koji je povezan sa našom zgradom. Zvonio je na interfone ali ga niko nije pustio. Sačekao je da neko od komšija uđe u zgradu i tako je ušao. Sakrio je sekiru sa strane, pored noge ali su ga komšije videle i pozvale policiju još tada, priča Mršić.

On je danas zamenio vrata na stanu jer su bila oštećena u značajnoj meri. Na istom spratu polomljeno je staklo na vratima od hodnika, verovatno kada je napadač pokušavao da uamkne policiji.