Mustafa Šanjta Kikela
foto: S. DŽ. STOJANOVIĆ
Mustafa Šanjta Kikela

foto: S. DŽ. STOJANOVIĆ

Čistio pola zlatare u proseku za 60 sekundi, Mustafa Šanjta Kikela, Foto: S. DŽ. STOJANOVIĆ

* Mustafa Šanjta Kikela (53), takmičar osme sezone „Parova“, bio je nerazdvojan sa žestokim momcima Jusufom Jusom Bulićem (47) i Radetom Ćaldovićem Ćentom (47)

* On je dve decenije bio u braku sa ženom koja je 20 godina mlađa od njega i koja mu je rodila sina, koji sada ima 15 godina

* Greškom izveo najsmeliju pljačku

Mustafa Šanjta Kikela (53), takmičar osme sezone „Parova“, bio je nerazdvojan sa žestokim momcima Jusufom Jusom Bulićem (47) i Radetom Ćaldovićem Ćentom (47) pre nego što su ubijeni na beogradskom asfaltu, dok je sa „legendom“ jugoslovenskog i evropskog podzemlja Ljubomirom Magašem (38), zvanim Ljuba Zemunac, robijao tri godine u Frankfurtu. 

Hitna pronašla dečaka (14) kako leži pored trafike! Kada su mu prišli bliže, skamenili su se! Roditelji u paklu!

AUTOR: Telegraf/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 06.10.2019. 20:54 - 06.10.2019. 21:01 Nišlija (14) završio je u u subotu na Dečjoj internoj klinici usled predoziranja za sada nepoznatom supstancom. Dečak je pronađen bez svesti na ulici, a kada je došao sebi, nije znao kako se tu našao.

On je dve decenije bio u braku sa ženom koja je 20 godina mlađa od njega i koja mu je rodila sina, koji sada ima 15 godina. Takmičenje u rijalitiju prihvatio je zbog novca, a jedini uslov koji je postavio za ulazak bio je da svakog popodneva može da odspava po dva sata! U razgovoru za „Alo!“ otkriva da je prvi opljačkao „bundaru“ u Italiji i nosio „guči“ bundu od 20.000 nemačkih maraka, kao i „žutaru“, kako su sredinom 70-ih u žargonu zvali zlatare, u Njujorku.

Ljuba Zemunac bio lep kao ikona

Kikela tvrdi da su Ljubi Zemuncu napakovali silovanje samo da bi ga smestili na robiju.

- Ljuba je bio lep kao ikona! Mogao je da bira devojku i da bude s kojom god poželi! Kad sam u Nemačkoj uhapšen zbog provale, dospeo sam u zatvor u Frankfurtu. Kad sam ušao unutra, kad ono Ljuba Zemunac tamo… Tako smo tri godine proveli zajedno - seća se Kikela.

 

- Pljačke zlatara zvao sam „Boško Buha“ ili „Bombaš“. U akcije sam išao samo sa vozačem i to isključivo kada je neki kijamet, provala oblaka, oluja ili mećava da bismo bili što manje upadljivi i da bi se razbijanje izloga i zavijanje alarma čulo što manje. Vozaču sam pokazivao ispred koje zlatare da stane, a onda sam iz gepeka vadio čekić i prilazio izlogu. Na čekić sam navlačio rukavicu da se udarac slabije čuje, a onda vozaču glavom davao znak da turira.

PROČITAJTE JOŠ:

- Kad je čekić go, udarac odjekne kao bomba… Udarao sam uvek u ćošak gde je staklo najosetljivije. Čistio sam pola radnje, u proseku za 60 sekundi, i bežao jer je „kljunovima“ trebalo najmanje četiri minuta od najbliže stanice policije do mesta provale - kaže Kikela i priznaje da je sve pare prokockao, ali da mu nije žao jer se rukovodi geslom „bilo, pa prošlo“.

- Je*ao sam im majku! Uzimao sam milione, kao lopatom! Pljačkao sam uglavnom zlatare u Njujorku i širom Nju Džersija. Teksas sam izbegavao jer je u svakoj radnji visila omča, kao upozorenje da je za oružanu pljačku zaprećena smrtna kazna! - kaže Kikela i dodaje da je jednom za četiri prstena dobio 120.000 dolara, ali da se u Srbiji vratio poštenom životu kada je proteran iz Amerike.

Greškom izveo najsmeliju pljačku!

Kikela priznaje da je u Nju Džersiju greškom opljačkao zlataru u kojoj je gazda bio unutra jer je mislio da je radnja zatvorena! - U Srbiji se ta pljačka prepričavala mesecima, navodno, kao najsmelija, a ja nisam video da je čovek unutra! Tada je malo falilo da riknem. Prišao sam izlogu i gledao nakit i tek kada sam čekićem ošinuo u izlog, video sam kako se čovek naglavačke baca preko pulta. Burazeru moj, naši lopovi su to mesecima prepričavali kad je moj drug Kardaš ispričao kako sam počistio „žutaru“ - kroz smeh nam je ispričao Kikela.

 

 BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ