Rat migrnata, migranti
Alo
Rat migrnata, migranti

Alo

Rat migrnata, migranti, Foto: Alo

Krijumčarski klanovi migranata počeli su da se obračunavaju u Beogradu! Za manje od 24 sata, brutalno su ubijena dva državljanina Avganistana i to, po svemu sudeći, zbog neraščišćenih računa!

 

Saobraćajna nesreća, udes, saobraćajka, sudar

Alo!/Suzana Božinović

Mubarez Pantazai (17), čije je telo pronađeno u četvrtak na Pančevačkom putu nedaleko od prihvatnog centra u Krnjači, druga je žrtva rata krijumčarskih klanova migranata. Veruje se da je ubijen iz osvete za smrt Kamrana Kana (21), koji je likvidiran u sredu uveče u Karađorđevoj ulici.

Kan je, kako saznajemo, bio pripadnik klana koji za veliki novac krijumčari migrante u Hrvatsku i Bosnu. Kobnog dana sastao se sa Pantazaijem i Ahmadom Baširijem (17) kako bi „ispeglali“ neuspešno prebacivanje preko granice od pre nekoliko meseci.

Zoran Marjanović

Alo!/ Dejan Briza

- Uzeo je veliki novac da Pantazaija u januaru prebaci u Hrvatsku. Međutim, Pantazai je tada uhapšen i vraćen u Srbiju, gde mu je određena zatvorska kazna zbog nelegalnog prelaska granice. Nakon izlaska iz zatvora, jurio je Kana da mu vrati novac ili da ponovo pokušaju prebacivanje, ali je ovaj to odbio, pa je dobio nož u srce - kaže naš sagovornik upućen u slučaj.

Migrant, ubistvo u Karađorđevoj

Alo.rs

Migrant, ubistvo u Karađorđevoj, Foto: Alo.rs

Bašari je uhapšen nedugo nakon ubistva, ali od Pantazaija nije bilo ni traga sve do četvrtka po podne, kada su ga iskasapljenog pronašli nedaleko od prihvatnog centra u Krnjači. Veruje se da su ga likvidirali pripadnici Kanovog klana.

- Kanovi ljudi su ga pozvali i nudili mu pomoć jer mu je policija bila na tragu. Rekli su mu da će ga čekati blizu centra i tamo su ga i ubili iz osvete, najverovatnije da bi ostalima poslali poruku da sa njima nema šale - objašnjava sagovornik.

Pročitajte još:

Pantazaija su pronašli bukvalno iskasapljenog, sa više od 20 uboda po glavi i stomaku. Tokom istrage je otkriveno da je ubijeni slovio za opasnog momka u centru u Krnjači i da je tamo reketirao sunarodnike. Oni ga, međutim, nisu prijavili iz straha i zbog toga što imaju običaj da sukobe rešavaju među sobom.

Namlatili se para

Migranti koji se bave krijumčarenjem su na muci svojih sunarodnika razradili unosan biznis. S obzirom na to da znaju vodiče koji sprovode migrante kroz Grčku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Srbiju, uzimali su ogroman novac da sunarodnike prebace u Hrvatsku, BiH ili Mađarsku.

U kampovima se događaju tuče, ali izgleda da su migranti za finalne obračune izabrali ulicu, kako ne bi bili uhvaćeni. Zbog toga građani strahuju da bi na ulicama mogao da se razbukti pravi rat klanova u kojem bi bilo ko mogao da strada.

Međutim, Vladimir Cucić iz Komesarijata za izbeglice tvrdi da razloga za paniku nema i dodaje da u Srbiji niko sa migrantima nije imao problem. Ističe da je kroz našu zemlju za poslednje tri godine prošlo oko 150.000 migranta i da, nažalost, među njima ima kriminogenih elemenata.

Rat migrnata, migranti

Alo

Rat migrnata, migranti, Foto: Alo

- Ovde se radi o grupi veoma problematičnih momaka koja godinu dana na određen siledžijski način maltretira ne samo svoj krug već i druge migrante. Počelo je svađom među njima koja se završila ubistvom - rekao je Cucić za RTS.