hapšenje Ukrajina
Policija Ukrajine
Radoje Zvicer

Ukrajinska policija

Radoje Zvicer, Foto: Ukrajinska policija

Zasad nema informacija o Zvicerovoj lokaciji, ali istražni organi sumnjaju da je početkom februara s Milanom Vujotićem i Radojem Živkovićem, inače najbližim saradnicima, najpre otišao u Albaniju, a potom u Južnu Ameriku.

- Vođa „kavčana“ nije ni prvi ni poslednji kriminalac koji bi uporište potražio na kontinentu između dva okeana. Opšte je poznato da balkanska mafija tamo zauzima vodeću poziciju u organizovanju ubistava i šverca droge u zemljama Evrope. I u ovom trenutku se tamo nalazi više kriminalaca iz Srbije, Crne Gore i drugih balkanskih država. Postoji mogućnost da se Zvicer obratio nekome od njih i potražio sklonište, nudeći im veliki novac kako bi ga sakrili. Istraga će pokazati i da li je u transportu vođe „kavčana“ u Latinsku Ameriku eventualno učestvovala i albanska mafija - navodi naš izvor.

Sumnja se da je Zvicer spakovao kofere jer se plašio da će o ubistvima, otmicama i drugim zločinima „kavčana“ u policiji progovoriti neko od ljudi Veljka Belivuka - čoveka koga je on lično izabrao za predstavnika svog klana u Srbiji.

- Evidentno je da Zvicer ne veruje svom saradniku iz Beograda. Dokaz za to je da je pobegao čim je Belivuk uhapšen. Srpska policija je pribavila toliko dokaza protiv Belivuka i njegovih saradnika da je samo pitanje vremena kada će neko progovoriti da bi izbegao dugogodišnju robiju - dodaje naš sagovornik.

Velja Nevolja

ATA images

Velja Nevolja, Foto: ATA images

Prvi čovek „kavčana“ Slobodan Kašćelan od srede je iza rešetaka, a bekstvo je Zvicerov očajnički pokušaj da izbegne neizbežno. Pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević otkrio je juče da se uhapšeni Kašćelan i begunac Radoje Zvicer zasad sumnjiče za jedno ubistvo.
- Trenutno se radi o jednom ubistvu, ali možda će biti proširenja istrage i za druga - rekao je Knežević.

U pitanju je likvidacija Podgoričanina koji je nestao u julu prošle godine, a policija juče nije htela da saopšti javnosti o kome je reč. Kako je „Alo!“ ranije pisao, baš u julu 2020. nestao je „škaljarac“ Savo Lopičić (37) iz Podgorice, koji je, navodno, izdao svoj klan i po nalogu „kavčana“ učestvovao u ubistvu svojih vođa Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. u Atini, ali i u likvidacijama Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, 23. jula iste godine.

- Stamatović i Kožar su tada bili na vezi s Lopičićem. Života ih je verovatno koštala činjenica da je njihov čovek od poverenja prešao na drugu stranu i „kavčanima“ odavao informacije o njihovom kretanju. Postoje indicije da je kavački klan Lopičiću dao najmanje milion evra za informacije i učešće u ubistvu - pisali su mediji.

Darko Elez još jedna Zvicerova glavobolja

Osim Veljka Belivuka, potencijalnu opasnost za Radoja Zvicera moglo bi da predstavlja i hapšenje Darka Eleza, za koga se takođe sumnja da je brojne zločine počinio za kavački klan. Kako je „Alo!“ već pisao, svedoci su pred sudom u Bosni i Hercegovini već progovorili o pojedinim krivičnim delima koja su počinili po Elezovom nalogu, a ujedno i u korist „kavčana“. - Ubijamo „škaljarce“ jer smo „kavčani“, a ostale ubijamo po dogovoru - rekao je jedan od svedoka.

Darko Elez
Darko Elez, Foto: printscreen/youtube

O Lopičiću se od zločina na Krfu ništa ne zna. Navodno je nakon toga otputovao u Španiju, gde je trebalo da mu isplate “nagradu“, ali je tamo ubijen i zakopan na nepoznatoj lokaciji. Crnogorska policija je još tada tražila od španskih kolega da proveri tu informaciju.

- Istraga je išla u dva pravca. Na prvu loptu svi su pomislili da su ga ubili „škaljarci“ iz osvete, ali je sve ostalo ukazivalo na to da su ga „kavčani“, umesto obećanih milion evra, poslali na put bez povratka jer je bio „nezgodan svedok“. Kada je jednom izdao „škaljarce“, nisu sumnjali u to da bi mogao i njih da izda u slučaju hapšenja - kaže izvor lista „Alo!”.

Kašćelanov vozač uhapšen u Beogradu! Poslao „Pistu“ da ubije Ljubišu Kana?

Jovan Mirković (38), nekadašnji vozač vođe kavačkog klana Slobodana Kašćelana, uhapšen je 19. aprila u Beogradu po međunarodnoj Interpolovoj poternici zbog sumnje da je 2018. i 2019. godine s nekoliko saučesnika planirao ubistva Marka Ljubiše Kana, koji je blizak škaljarskom klanu, i Gorana Slovinića Brala. Pred državnim tužilaštvom Crne Gore govorio je zaštićeni svedok „Pista“, koji je otkrio da ga je Mirković spojio sa kavačkim klanom i od njega tražio da počini zločin. - Tražili su od mene da likvidiram Marka Ljubišu Kana, Gorana Slovinića Brala i novinarku Oliveru Lakić - rekao je „Pista“, koji je zbog toga uhapšen 29. aprila 2019. godine.