Saša Popović i Suzana Jovanović
Rajko Ristić/Alo!
Saša Popović i Suzana Jovanović

Rajko Ristić/Alo!

Saša Popović i Suzana Jovanović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Kućna pomoćnica Saše Popovića i njegove supruge, kao i njegovi prijatelji, svedočiće u postupku koji se vodi protiv Vojislava Stojičića (38).

Kako piše "Blic", nakon što sredinom sledeće nedelje u tužilaštvu budu saslušani vlasnik "Grand produkcije" Saša Popović i njegova supruga Suzana, kojima je 8. marta ove godine u večernjim satima opljačkana vila na Bežanijskoj kosi, počeće saslušanja svedoka, koji će u tužilaštvu ispričati detalje vezane za dane u kući Popovića pre krađe dragocenosti.

Prema nezvaničnim informacijama, u tužilaštvo će biti pozvana kućna pomoćnica Popovića, koja će ispričati dešavanja iz kuće, ali i ukazati na to da li je bilo sumnjivih dešavanja pre pljačke.

- S obzirom na to da se sumnja da je kuća Popovića tipovana i nadgledana danima pre nego što je opljačkana, očekuje se da će kućna pomoćnica ispričati da li je videla i koga sumnjivog da vreba ispred kuće, odnosno da li je sretala Vojislava Stojičića ili nekog ko odgovara njegovom opisu ispred njenog radnog mesta - kaže izvor upoznat sa istragom.

Pored kućne pomoćnice, u tužilaštvu će svedočiti i ljudi koji su bili u gostima Saše Popovića pre pljačke, odnosno pre nego što su Popovići otišli na odmor u Opatiju.

Podsećanja radi, Stojičić je uhapšen nakon višemesečne istrage, koja je usledila nakon što je Popović prijavio da mu je iz kuće na Bežanijskoj kosi odneta imovina vredna oko 100.000 evra.

Na meti lopova tada su se našli Popovićev sef sa određenom dokumentacijom i nekoliko satova, nakitom i pištoljem, koji pripadaju najužim članovima porodice.

Inače, Popović i njegova supruga su u vreme pljačke boravili u Opatiji, gde imaju nekoliko nekretnina.

Po dolasku u porodični dom u elitnom delu Novog Beograda, u Ulici partizanske avijacije, shvatili su da im nedostaje sef, posle čega su smesta alarmirali policiju.

Pljačka je odmah okarakterisana kao delo profesionalaca, a inspektori nisu našli znakove nasilnog upada u kuću, odnosno obijanja.

Sumnja se da je Badžin sin preskočio ozidanu ogradu vile porodice Popović i u kuću ušao bez problema - bila je otključana.

Nakon ulaska u kuću, Stojičić mlađi počeo je premetačinu spavaće sobe Popovića, gde je iz ormara uzeo metalni sef u kojem se, prema navodima naredbe o sprovođenju istrage, nalazio zlatni nakit, brilijanti, dokumenta i pištolj marke "crvena zastava" sa tri kutije metaka, kao i oružani list na ime Suzane Popović.

Stojičić je odneo i osam muških skupocenih satova u vlasništvu Saše Popovića i jedan ženski sat.