policija, silovanje
Alo!/Masanori Jošida
policija, silovanje

Alo!/Masanori Jošida

policija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Beživotno telo Milutina Milenkovića Luće (56) iz Luka kod Ivanjice, pronađeno je danas popodne u prelivnom bazenu jezera Beli Kamen u Vučkovici. Telo nesrećnog Milutina pronašli su ribari i događaj odmah prijavili policiji u Guči. Milenković je poslednji put viđen 25. novembra prošle godine i od tada mu se gubi svaki trag.

Pročitajte još:

Prema prvim nezvaničnim informacijama, Milutin se najverovatnije udavio. Na zidu bazena u koji se uliva prelivni kanal sa samog jezera, pronađena je njegova jakna, a u njoj dokumenta, ključevi, novac i autobuska karta datirana na 8. decembar.

- Bar meni je sada jasno da se on nesrećom udavio. Autobuska karta je dokaz da je on toga dana došao iz Čačka i krenuo preko Vučkovice u Luke peške, jer mu je bilo bliže do kuće nego na Ivanjicu. Moje mišljenje je da je on prišao bazenu da se verovatno umije. Ko bi skidao jaknu, ako je planirao suicid. Verovatno se okliznuo i pao u taj bazen dubok 3, 4 metra, koji se nalazi blizu samog asfaltnog puta. Nije znao da pliva - rekla je za InfoLIGU njegova sestra Mladena Lazić, koja je bila na licu mesta da identifikuje pronađeni leš.

Uviđaj je obavila policija iz Guče, a telo je prebačeno u Čačak gde će biti obavljena obdukcija. Tek nakon toga biće i zvanično poznat uzrok smrti.

Preporučujemo još:

Milutin Milenković Luća je nakon smrti roditelja živeo sam, najčešće u porodičnoj kući u Lukama, ali je povremeno boravio i u Čačku gde ima kuću u naselju Atenica. Sestra Mladena, koja živi u Vučkovici poslednji put ga je videla krajem novembra kada je kod nje bio u poseti. Nakon nekoliko dana mu se izgubio svaki trag, Mladena je nestanak brata prijavila 19. decembra.

Ona je ranije medijima rekla kako se Milutin hvalio da je nasledio i našao novac, zbog čega je stragovala da ga je neko opljačkao i ubio. Ipak, sudeći po prvim i nezvaničnim podacima, uzrok smrti je nesrećni slučaj.