Pucnjava Malme Švedska policija
Tanjug/AP
Pucnjava Malme Švedska policija

Tanjug/AP

Pucnjava Malme Švedska policija, Foto: Tanjug/AP

Dečak (4), Zenel M, za kojeg pojedini mediji pišu da je poreklom s Kosova, a koji je nestao u četvrtak u Švajcarskoj, pronađen je mrtav. Njegovo telo je pronađeno u petak posle podne u reci Ar. Prema rečima policije, verovatno se udavio, a nadležni su ove strašne vesti preneli njegovoj majci, piše aargauerzeitung.ch.

Zaposleni u obližnjoj hidroelektrani su pronašli telo dečaka u reci, istakla je policija kantona Argau. Prema prvim rezultatima istrage pretpostavlja se da je dečak pao dok se igrao u četvrtak u Moriken Vildegu i da se udavio.

Dečak je u četvrtak boravio sa majkom i drugom decom na igralištu. U blizini mesta gde se igrao nalazi se reka Abah. Oko 16:30 majka je primetila da joj je sin nestao. Posle uzaludne potrage, obaveštena je policija.

Policija

Alo!/ Dejan Briza

 

 

Nakon što je prijavljen njegov nestanak, policija je krenula u potragu za mališanom.

Vatrogasna brigada je pretražila celo područje i obalu reke gde se dečak igrao. U potrazi je korišćen i policijski helikopter, kako bi se lakše lociralo nestalo dete.

Pored toga oko dvadesetak policajaca je pretražilo područje gde je dečak poslednji put viđen.

Potraga je trajala sve do ponoći, a onda je nastavljena u petak. Zbog kiša koje su padale poslednjih dana reke Abah i Ar su imale povećan vodostaj, a takođe su postojale jake struje.

Novi Sad, ubistvo

Alo!/Dejan Briza

 

 

Ovaj događaj bi mogao da ima krivične posledice, što pokazuje i slučaj koji se dogodio krajem aprila 2015. godine u istom području.

Dečak je upao u reku Roes, dok je šetao sa ocem. Otac je sina na trenutak izgubio iz vida. Posle tri nedelje detetovo telo je pronađeno, a obdukcija je pokazala da se dečak utopio.

Otac je optužen i osuđen za ubistvo iz nemara. Međutim, sud ga je oslobodio i izrekao je uslovnu kaznu od 18 meseci zatvora.

Novi Sad, ubistvo

Alo!/Dejan Briza

 

 

Komentari (1)

Uciteljica

25.05.2019 22:54

E, sirota majka, kako ga nije imala na oku. Zapricala se sa drugaricama. Vidim ih ja, ovde u Becu, zasednu u parku, donesu prostirke za travu, Kolace i sokove za posluzenje i lepo se druze dok im se deca igraju. Sirotica, izgubila ga je iz vida i zaboravila na opasnost od vode. Jadno detence, srce da ti prepukne.