Nenad Prokić
Printscreen/YouTube
Nenad Prokić

Printscreen/YouTube

Nenad Prokić, Foto: Printscreen/YouTube

- Na jednoj fotografiji je moje lice s plaže, dakle samo glava, a na drugoj sam na ligeštulu u kupaćim gaćama do kolena, na plaži i okružen ljudima. Te slike su greškom poslate njoj, nisam ni bio svestan da sam pogrešio kod slanja sve do prijave dve i po godine kasnije, a zatim slike uopšte nisu neprimerene i seksualne - napisao je Prokić i dodao:

- Ne sećam se kome sam slike hteo da pošaljem, svakako ne koleginici koja me prijavljuje, ali fotografije su takve da mogu biti poslate i najvećim puritancima, bez bojazni da će biti pogrešno protumačene. Poruke redovno brišem za sebe, pa sam ih verovatno odmah obrisao i ne videvši da sam slike poslao na pogrešnu adresu, a pretpostavljam da provajder automatski briše posle pola godine. Jer ja za sebe već obrisane poruke ne mogu kasnije da brišem za drugoga.

Prokić je naveo i da se izvinjava koleginici.

- Duboko se izvinjavam koleginici za šok koji je doživela zbog slika sa javne plaže mojom trapavošću. Studentsko-profesorski odnos je inače, izuzimajući pogrešno slanje slika sa plaže, bio sasvim korektan, što se i vidi u njenoj prijavi.

Izjava se tiče ispaštanja koje se odnosi na pravilo da se glavni predmet polaže u junu, i na tome je insistirala komisija, a ne ja kao mentor. Ne možeš dobiti najvišu ocenu ako obaveze nisi izvršio na vreme, tako je barem na dramaturgiji. Ispaštanje se sastojalo u tome da je dobila ocenu manje zbog zakašnjenja, dakle, ispaštala je s devetkom, ako se dobro sećam.

- Pristojne slike s javne plaže ne mogu da budu razlog za anksioznost trezvenim osobama, a drugih razloga nema. Pritom se prenebregava činjenica da je studentkinja sa mnom, zato što obaveze iz glavnog predmeta nije obavila na vreme, drsko kontaktirala na privatni telefon u vreme raspusta i godišnjeg odmora i našla me je na plaži. Od toga je pa meni zapretila anksioznost i, eto, u tom svom predanksioznom stanju sam napravio grešku u slanju poruke tokom letnje opuštenosti. Na anonimne i nezavedene prijave ne mogu da dam komentar jer se one i ne daju na uvid - zaključio je Prokić.