VELIKA PREVARA U ZRENJANINU Prodavci polovnih vozila utajili porez za čak 44 miliona!

Dvojici Zrenjaninaca određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje u iznosu od oko 44 miliona dinara, saopštila Poreska uprava.

Poreska uprava zatvara lokale Zatvaranje lokala Zapečaćena vrata
Poreska uprava, Foto: Dušan Milenković

Osumnjičeni su, navodi se, u periodu od 5. novembra 2018. do 3. avgusta prošle godine, uvozili i prodavali polovna vozila različitim kupcima.

Na račun privrednog subjekta uplatili su potom ukupno 144.584.727 dinara bez izdavanja računa za, čime su izbegli obračun i plaćanje PDV - u ukupnom iznosu od gotovo 3,5 miliona dinara.

Takođe, ostvareni prihod od prodaje polovnih motornih vozila u ukupnom iznosu od 139.510.064 dinara nije prijavljen nadležnom poreskom organu, čime je umanjena oporeziva dobit za 2019. godinu i izbegnuto plaćanje poreza na dobit pravnih lica u iznosu od 7.188.819 dinara.

Iz Poreske uprave ukazuju da je prilikom stavljanja vozila u slobodan promet na tržište Srbije nije obračunata naknada za proizvode koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada za 2019. godinu u iznosu od 6.304.692 dinara.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

Povezane vesti

 • Korisnik: Putin R.S
  23/02/2021 - 11:50
  A estradni umetnici?? Za koliko miliona su oni ostetili budzet Srbije?? I kada ce se konacno doneti zakon da placaju porez na dobit?? Uzimaju po nekoliko desetina hiljada evra za vece, a prijave 500-600 evra, pa ko je tu lud?? Kupuju skupe stanove, auta... da se ispita poreklo novca, i da se vidi koliko su poreza platili pa da se onda vidi da li bi se opet toliko k...ili
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi