Anđela Mančić, Miloš Stanojković, sahrana
Alo/ Nenad Vujanović
Anđela Mančić, Miloš Stanojković, sahrana

Alo/ Nenad Vujanović

Anđela Mančić, Miloš Stanojković, sahrana, Foto: Alo/ Nenad Vujanović

Miloš Stanojković (20) i Anđela Mančić (19), srpski Romeo i Julija, koji su poginuli 4. avgusta na Blagu Mariju u saobraćajnoj nesreći u Rotenburgu, sahranjeni su jedno pored drugog na groblju Zbeg u Beogradu, uz zvuke pesme „Tiho noći“.

Pročitajte još:

Više stotina uplakanih rođaka i prijatelja došli su juče da se oproste od momka i devojke kojima je nesreća prekinula ovozemaljsku ljubav. Staro i mlado nije krilo suze. Otvoreno su plakali, dozivajući Miloševo i Anđelino ime. Porodice nastradalog para, grleći bele sanduke, primale su u izjave saučešća, zagledane u sunce koje je nemilosrdno pržilo. Jednoj od rođaka nastradalih u jednom trenutku je pozlilo, pa su je odveli do lekarske ekipe koja je dežurala na groblju.

Anđelin brat se oporavlja

Zajedno sa zaljubljenim parom poginuo je i Anđelin ujak Zoran Disić, dok je njen mlađi brat Darko (14) teško povređen. Otac Mile (46), koji je vozio automobil, zadobio je samo lakše povrede. Darko je nekoliko puta operisan i još se nalazi u nemačkoj bolnici. Do udesa je došlo kada se „ford“, u kojem su bili nastradali, iznenada zakucao u znak „stop“, a potom se odbio i udario u automobil „golf“, koji ga je odbacio na drugo vozilo.

Posle završenog opela, jeziv krik prelomio se grobljem, a posle toga je zasvirao bleh orkestar. Svirali su „Nema više druga mog“ i to je bio znak da dugačka i tužna kolona krene ka Miloševoj i Anđelinoj večnoj kući.

Milošev sanduk bio je na čelu kolone, a njegovi najbliži nisu skidali ruke sa sanduka dok su nosili plišano srce. Nekoliko metara dalje bio je Anđelin kovčeg, iza kojeg su išle njene drugarice, noseći njenu omiljenu igračku, velikog plavog plišanog medu.

Anđela Mančić, Miloš Stanojković

Alo.rs

Anđela Mančić, Miloš Stanojković, Foto: Alo.rs

- Mnogo su se voleli. Miloš je prosto obožavao Anđelu, kao i ona njega. To je bila velika ljubav… Znam da su govorili da će biti zajedno dok ih smrt ne rastavi - jecajući su pričale Anđeline drugarice.

Požar na beogradskim ulicama! Vatra zahvatila ceo autobus

AUTOR: Kurir/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 12.08.2019. 17:10 - 12.08.2019. 17:40 Zastrašujuć prizor Autobus, Foto: Alo!/ Dejan Briza Autobus koji saobraća preko Avale na liniji Beograd - Vrčin zapalio se kod naselja Zuce! Vatra je brzo zahvatila ceo autobus, a putnici su u panici istrčali napolje.

Anđelina prijateljica je u oproštajnom govoru opisala koliko su se Miloš i Anđela voleli. Od Miloša se poslednji oprostio njegov prijatelj, koji je rekao da je bio vođa i da je mnogo voleo Anđelu.

- Koliko je bila jaka njihova ljubav govori i činjenica da se i gospod Bog ražalostio, pa nije hteo da je prekida. Miloš i njegova Anđela su naši srpski Romeo i Julija. Miloša nije menjalo društvo, ostao je poseban. Njegova dobrota nije mogla da se meri. Svi su ga voleli… Samo se pitam zašto se ovo desilo? Druže moj, bio si naš kapiten, pravi vođa. Pored Anđele voleo si i svoj klub, za koji si igrao. Igrao je iz srca, za klub, za tim. Nisi ganjao karijeru. Bez tebe ništa neće biti isto - rekao je kroz suze Milošev prijatelj.

Kada su trubači zasvirali „Tiho noći“, grobljem su počeli da odzvanjaju bolni jauci koju su kidali dušu i lomili srce.

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!