Ubistvo, policija
Alo!/Rajko Ristić
Alemša Amzovski Turku

Privatna arhiva

Alemša Amzovski Turku, Foto: Privatna arhiva

Samo dva dana pre nego što je ubila pucnjima iz kratera Boranku Alešu Turku (39), Amdina Osmanović (52) je puštena iz zatvora u kome je bila zbog krađe tri tone bronzanih odlivaka iz kruga Rudarsko-topioničarskog basena ’’Bor’’.

Amdina je bila u pritvoru jer je 10. septembra uhvaćena sa D.DŽ. (29) i S.J. (27) kada je kombijem, iz centralnog magacina RTB ‘’Bor’’ pokušala da ukrade oko tri tone bronzanih odlivaka, vrednih oko 2,5 miliona dinara.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Tada je policija Amdini podnela prijavu zbog teške krađe i ona je bila u pritvoru do srede, 19.septembra.

Da podsetimo, u petak, oko dva sata iza ponoći, Admina je došla do kuće svoje bivše snaje Isidore Turku(18), a u kući su bili i njena mlađa sestra, otac i majka Aleša Turku. Admina je zahtevala da joj se snaja vrati jer je od njenog sina pobegla sedam meseci ranije. Vikala je da će ih sve pobiti, upala u kuću pucajući, a cela porodica Turku se zaključala u spavaću sobu.

Snaja Isidora

S. Božinović

Snaja Isidora, Foto: S. Božinović

Osmanovićeva je razbila prozor na toj sobi, zapalila zavesu i vikala kako će ih žive zapaliti. Onda je cev krateža proturila kroz razbijen prozor i pucala, ubivši svoju bivšu svekrvu.

Prilikom napada Amdina je ispalila ukupno osam hitaca.

Protiv Osmanovićeve je podneta prijava zbog sumnje da je izvršila teško ubistvo, a na teret joj se stavlja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.