Tužilaštvo u Smederevu
Nenad Pavlović
Tužilaštvo u Smederevu

Nenad Pavlović

Tužilaštvo u Smederevu, Foto: Nenad Pavlović

- Prišao je stolu za kojim su sedeli tužilac i njegov kolega i počeo da viče. Rekao mu je: „Popićete metak i ti i moja žena i onaj policajac koji je lažno svedočio“. Onda ga je, preko ramena tužiočevog kolege, koji je u tom momentu stajao između njih, udario i pobegao - kažu u istrazi.

Pred Osnovnim tužilaštvom u Smederevu protiv Zorana se vodi postupak zbog nasilja u porodici, a tužilac je, baš zbog njegovog psihičkog stanja, zatražio zabranu prilaska ženi koja je ugrožena i kojoj je takođe više puta pretio. Veštačenje neuropsihijatra je potvrdilo da je Zoran neuračunljiv i tužilac je zatražio meru obaveznog lečenja.

Jovanović više puta pretio i supruzi

shutterstock

Jovanović više puta pretio i supruzi, Foto: shutterstock

„Osuđujemo napad na zamenika tužioca Sašu Mrkića jer smatramo da je to napad na sve nas. Neophodno je utvrditi odgovornost za ovaj napad kako bi se na taj način posredno garantovala bezbednost svim nosiocima pravosudnih funkcija“, stoji u saopštenju koje je nakon incidenta izdalo Osnovno tužilaštvo u Smederevu.

Kako saznajemo od ljudi koji rade u smederevskom tužilaštvu, Jovanović je više puta dolazio i pretio im. Tužilaštvo nema sudsku stražu, kao ni detektor za metal, tvrde zaposleni, zbog čega se, i da nije bilo ovakvog incidenta, osećaju nebezbedno.

Tereti se za ugrožavanje sigurnosti

Zoranu je određeno policijsko zadržavanje, nakon čijeg isteka će postupak nastaviti Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu. On se tereti za krivično delo ugrožavanja sigurnosti, za koje mu je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina zatvora.

Komentari (1)

XXL

09.04.2016 08:14

Lepo Boga-mi zakleti sudski veštak neuropsihijatar je utvrdio da je nasilnik - neuračunljiv. Dovoljno da nasilnik i zlostavljač ima već pripremljenu odbranu šta god da učini, a sistem ne može da mu obezbedi meru obaveznog lečenja bez obzira na tu Odluku suda. Sve to ne funkcioniše dok se ne desi - zlo. A svedoci smo toga u poslednje vreme na pretek.