SLUČAJ "TILT" Presuda Belivukovom saradniku za ubistvo u noćnom klubu 14. aprila!

Viši sud u Beogradu danas je za 14. april zakazao objavu prvostepene presude osumnjičenom pripadniku kriminalne grupe Veljka Belivuka Milovanu Tadiću, a povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt", u decembru 2015, gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo teške telesne povrede od kojih je ubrzo preminuo.

Vukić preminuo 16 dana nakon batinanja u klubu „Tilt“
Vukić preminuo 16 dana nakon batinanja u klubu „Tilt“, Foto: Privatna arhiva

Prethodno su održane završne reči tužilaštva i odbane, čime je okončano ovo višegodišnje suđenje, pošto su u predmetu rađena čak tri veštačenja Vukićevih povreda koje mu je naneo Tadić.

Veštačili su ih stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti.

Poslednje veštačenje, koje se poklapa sa prvim, kaže da je Vukić preminuo usled Tadićevog udarca u stomak. Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje posle tuče sa članovima obezbedenja kluba “Tilt”.

Tadić se na sudu branio da ga je žrtva napala s leđa i da se on okrenuo i tada nogom odgurnuo Vukića u predelu butine. Odbrana tvrdi da je Vukić preminuo od zastoja srca, dok tužilaštvo tvrdi da je upravo udarac u stomak taj koji je doveo do smrti.

Velja Nevolja
Velja Nevolja, Foto: ATA images

Tadić se branio sa slobode u ovom slučaju, ali je uhapšen 4. februara ove godine pod sumnjom da je pripadnik grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i sada se nalazi u pritvoru.

U tom slučaju u toku je istraga Tuzilaštva za organizovani kriminal protiv Tadića zbog sumnje da je izvršio krivična dela zločinačko udruživanje i trgovina drogom.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi