Policija, udes
Alo!/Marko Metlaš
Policija, udes

Alo!/Marko Metlaš

Policija, udes, Foto: Alo!/Marko Metlaš

 

Jedini preživeli iz jučerašnje stravične nesreće kod skretanja za Požarevac - osmogodišnji mališan za čiji život su se lekari borili - preminuo je danas u bolnici.

Pročitajte još:

Podsetimo, Aleksandar Pešić (42) iz Kragujevca, njegova majka Stanica (75) i osmogodišnji sin poginuli su juče kod skretanja za Požarevac, kada se u njihov "sitroen" zakucao "folksvagen šaran", finskih registarskih oznaka za čijim se volanom nalazio Albanac sa Kosova Adem Smail (45), državljanin Finske.

Aleksandar je sa sinovima i majkom krenuo na Srebrno jezero gde je trebalo da provedu nekoliko dana na odmoru. Aleksandrovi sinovi živeli su kod svoje majke, od koje se on razveo pre nekoliko godina, a letnji raspust trebalo je da provedu kod oca.

Do stravičnog udesa je došlo u prepodnevnim satima, nešto posle 10 sati, kod mesta Mihajlovac, u blizini isključenja za Požarevac. Automobil kojim je upravljao Smail je iz, zasad nepoznatih razloga, udario otpozadi "sitroen" u kome su se nalazili Pešići.

- Od siline udarca, "sitroen" se nekoliko puta prevrnuo i izleteo sa druma. Zaustavio se posle stotinak metara kraj puta. Na mestu su poginuli Aleksandar, koji je upravljao vozilom, i njegova majka Stanica, koja se nalazila na suvozačevom sedištu - naveli su istražni organi.

Policija

Alo!/Nenad Vujanović

Policija, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

U automobilu kojim je upravljao Adem Smail bili su i njegova supruga i dvoje dece, a niko od njih nije povređen. Uviđaj na mestu tragedije obavila je tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, Marija Galjak, koja međutim nije mogla da govori o detaljima, brzini i drugim okolnostima ove stravične nesreće.

Smail je dao izjavu istražnim organima. Ubrzo je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Osumnjičen je za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Crna vest o teškoj saobraćajnoj nesreći je tek u popodnevnim satima stigla u kragujevačko naselje Pivara. Deda Dragutin Pešić, skrhan bolom i prevelikom tugom, prima saučešća komšija i prijatelja. Za njega nema reči utehe. Javljeno mu je, kaže, da je ostao bez sina, supruge i unuka. Sa teškom mukom priča da je na vestima čuo da se desila nesreća i da se pominje automobil kragujevačkih oznaka. Zvao je sina, suprugu. Uzalud, niko se nije odazivao na njegove brojne pozive. Najcrnje slutnje su se obistinile kada su mu javljena imena nastradalih u saobraćajnoj nesreći.

- Molim vas, ne pitajte me ništa. U trenu sam ostao bez najbližih. Gde ću, kako ću sam, ne znam kako mi je drugi unuk, znam samo da je povređen - kao za sebe jedva zbori penzioner Dragutin.

Dok starina steže dlanove, komšije ne mogu da veruju da je ovu porodicu zadesila takva nesreća.

- Dugo smo komšije i prijatelji, ali ni sam ne znam šta da kažem Dragutinu, kako da ga utešim - priča jedan od komšija.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista