Trudnica, trudnoća
Alo!/ Rajko Ristić
Trudnica, trudnoća

Alo!/ Rajko Ristić

Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Samo osam dana pošto je u aleksinačkoj Opštoj bolnici preminula porodilja Danijela Krstić (31), u istom porodilištu desila se nova tragedija. U subotu, 17. avgusta, na stolu u operacionoj sali, u 13.30, preminula je tek rođena devojčica.

Prema rečima D. L., supruga njegovog brata M. L., inače prvorotka, imala je predviđen termin za porođaj 2. avgusta, ali je on pomeren za osam dana. U bolnicu je konačno primljena 15. avgusta, kada su počeli prvi bolovi.

Pročitajte još:

- Tri dana je ležala u bolnici i lekari su pratili njeno stanje. Bolovi su se pojačavali, ali vodenjak do subote nije pukao. Tada su ga probušili, međutim, lekar koji joj je uradio CTG rekao je da još nije vreme za porođaj. Bolovi su bili sve jači i na kraju su je hitno odvezli u operacionu salu i uradili carski rez. Dete je tri puta udahnulo i preminulo. Neko u sali je glasno prokomentarisao "da smo bili pola sata brži, beba bi bila živa" - kaže D. L.

Bolnica

Printscreen

Foto: Printscreen

Devojčica je imala skoro četiri kilograma, a njegova snaha pre toga nije rađala, pa D. L. ne shvata kako je bilo ko očekivao da neće biti problema i kako se zdravstvena ekipa nije pripremila.

Nemci ubacili u gepek devojčicu (9), na granici nastao totalni haos kada je otkriven njihov jeziv plan!

AUTOR: Alo.rs/Kurir/I.L. DATUM I VREME: 18.08.2019. 15:17 Oni su pokušali devojčicu da prokrijumčare u Nemačku gde se, prema njihovim navodima, nalazi njena majka. Policija, ubistvo, ulica, masakr, Foto: Shutterstock, ilustracija Policija u Prokuplju uhapsila je S.F. (42) i njegovog sedamnaestogodišnjeg sina iz okoline Podujeva, državljane Nemačke, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Porodica će u ponedeljak 19. avgusta o celom slučaju obavestiti zdravstvenu inspekciju, a policija je pozvana istog dana kada je dete umrlo. Telo će biti poslato na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Nišu, a porodilji je rečeno da će narednih od pet do sedam dana ležati u bolnici.

Mrtve majka (54) i ćerka (16) iz Pirota! Ocu se bore za život!

U saobraćajnoj nesreći koja se desila u petak ujutro oko 8 časova po bugarskom vremenu, na magistrali ka Grčkoj, kod mesta Kočerinovo poginule su S.R. (54) iz Pirota i njena kćerka A.R. (16), dok je njihov suprug odnosno otac M.R.(60), sa teškim povredama prebačen u bolnicu.

- Ovo je već druga smrt u istoj bolnici, na istom odeljenju, za manje od deset dana. To nije normalno i nadležni organi bi trebalo da ispitaju o čemu je reč. Ne shvatam da u 21. veku mogu da nam umiru majke i deca po bolnicama bez ikakvih posledica - kaže D. L. i dodaje da porodica neće odustati dok ne sazna istinu.

KBC

Tanjug/ Sava Radovanović

Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Pre ove bebe, u Aleksincu je preminula i Danijela Krstić, samo nekoliko sati pošto je rodila sina Luku. Njen slučaj je uzdrmao javnost, jer je suprug Zvonko javno izjavio da za Danijelinu smrt krivi nemarnost lekara. On je najavio da će posle rezultata obdukcije podneti tužbe protiv svih nadležnih u aleksinačkoj bolnici. Javno je optužio osoblje porodilišta da nisu reagovali na Danijeline molbe za pomoć, već je njega pozvala porodilja iz susednog kreveta.

Ima mrtvih, povređeni na sve strane! Hitna skuplja tela!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 18.08.2019. 18:15 - 18.08.2019. 18:45 Jedna osoba je poginula, a 4 su povređene na Kosovu i Metohiji u saobraćajnoj nesreći na autoputu "Ibrahim Rugova" kod Suve reke, saopšteno je iz kosovske policije.

Direktor: Formiraćemo komisiju

Ispitaćemo ceo slučaj, telo se šalje na obdukciju, pa ćemo videti rezultat. Nažalost, događaj je tragičan, jedino što je dobro u celoj situaciji jeste da je porodilja dobro. Biće formirana komisija za unutrašnju kontrolu, a obavštena je i zdravstvena inspekcija - kaže direktor Opšte bolnice u Aleksincu Goran Vidić.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!