STRAŠNE VESTI Preminula devojčica (12) u Novom Pazaru od koronavirusa

Užas.

Korona, pacijent, bolnica
Korona, pacijent, bolnica, Foto: Tanjug/AP

Devojčica H. D. (12) iz Tutina preminula je u Opštoj bolnici Novi Pazar, potvrdili su iz te zdravstvene ustanove.

Četvoročlana komisija koju čine dr Lajla Sebečevac, spec. anesteziologije sa reanimatologijom, dr Hada Toković, spec. pedijatrije, dr Ruža Milanović, spec. pedijatrije - subspec. kardiologije, prim. dr Fehim Juković, spec. sudske medicine saopštila je da je dete primljeno 21. januara u bolnicu.

Kako su precizirali, primljena je na Odeljenje pedijatrije u 17.16 časova, gde je sanitetom dovezena iz lokalnog Doma zdravlja u Tutinu u teškom opštem stanju i u pratnji medicinskog osoblja.

Po prijemu je, dalje navode, podvrgnuta dostupnim dijagnostičkim procedurama i započeta je terapija, ali je uprkos preduzetom došlo do daljeg pogoršanja stanja i nastupila je smrt.

- Na osnovu kompletne kliničke slike i toka bolesti kod deteta, zatim rezultata svih urađenih analiza, uzimajući u obzir i podatke o prethodno dijagnostikovanim oboljenjima, najverovatnije je da se u konkretnom slučaju radilo o smrtnom ishodu izazvanim imunološkim komlikacijama usred ranije infekcije SARS COV-2 virusom, tzv. multisistemskom inflamatornom post-covid sindromu (MIC-s) - naveli su odgovoru na pitanja portala Telegraf.rs, dodajući da je smrt nastupila istog dana u 20.10 časova.

Niko u porodici nije bio pozitivan na korona virus u trenutku kada je dovezena u bolnicu. Devojčica nije imala puls i bila je teškom stanju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi