"NIJE IMAO KOLA, NI STAN U KRAGUJEVCU, ALI SAM MU VEROVALA" Preko Fejsa upoznala lepog muškarca. Nije ni sumnjala šta će se desiti njoj, majci i najboljoj drugarici (FOTO)

Da je svima za nauk

Boža Anđelić je preveslao devojku i njenu majku
Boža Anđelić je preveslao devojku i njenu majku, Foto: Privatna arhiva

Boža Anđelić (46) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je prošle godine prevario tri Kragujevčanke za novac, obećavajući im da će ih zaposliti u javnim preduzećima u ovom gradu!

Zauzvrat, od svake od njih je tražio po 3.500 evra, a kada je dobio novac, nestao je!

Anđelić je prvu žrtvu upoznao preko društvene mreže i lažno joj se predstavljao kao veoma uticajna osoba. S Kragujevčankom, starom 37 godina, stupio je u ljubavnu vezu, a tokom pet meseci uspeo je da prevari njenu majku i prijateljicu, obećavajući im odlična radna mesta.

Boža Anđelić se havlio poznanstvom sa političarima
Anđelić se hvalio poznanstvima sa političarima i uticajnim ljudima, Foto: Privatna arhiva

Jedna od oštećenih žrtava je ekskluzivno za „Alo!” ispričala kako je nasela na prevaru.

- Božu sam upoznala preko svoje prijateljice, s kojom se zabavljao i ništa mi nije bilo sumnjivo. Izgledao je kao fin gospodin i govorio nam je kako poznaje mnoge važne ljude. Obećavao nam je dobar posao u javnim preduzećima, ali je uslov bio da svaka mora radno mesto da podmaže s po 3.500 evra. Pošto se zabavljao sa mojom prijateljicom i družile smo se s njim, ništa nismo sumnjale i dale smo mu traženi novac - priča za „Alo!“ Kragujevčanka, koja je zahtevala da ostane anonimna.

Preti mu do osam godina robije

Advokat Biljana Čubrilo iz Beograda kaže za „Alo!” da Anđeliću preti kazna od jedne od osam godina zatvora.

- Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist i dovede nekog lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne, za sumu veću sumu preko 450.000 dinara, onda će se učinilac kazniti zatvorom od jedne do čak osam godina. Ukoliko se dokaže njegova krivica, oštećene imaju pravo na naknadu štete - objašnjava Čubrilo.

Advokat Biljana Čubrilo kaže da Anđeliću preti ozbiljna kazna
Advokat Biljana Čubrilo kaže da Anđeliću preti ozbiljna kazna ukoliko se utvrdi da je kriv, Foto: Privatni album

Ona navodi kako im je Boža pričao da je dobar s direktorima javnih preduzeća u kojima treba da ih zaposli, a hvalisao se da poznaje čak i neke političare.

- Pričao mi je da radi kao menadžer fudbalskog tima u Grčkoj, a da u Kragujevac dolazi samo kada su oni negde na pripremama. Nije imao svoj stan u našem gradu, ni automobil, ali sam mu verovala jer je uvek bio tačan kada bismo negde dogovarali sastanak. Uvek je bio lepo obučen i ništa nismo sumnjale. Govorio nam je da biramo gde će da nas zaposli i sugerisao nam je gde bi nam bilo bolje - kaže za naš list prevarena žena i dodaje da im je Anđelić rekao da je razveden i da ima dvoje maloletne dece.

Novac uplatio na majčin račun

Anđelić je od svojih žrtava zahtevao da novac uplaćuju na račun njegove majke. Oštećene su uplatile ukupno 1.045.000 dinara.Njemu je određen pritovr do 48 sati, posle čega treba da bude izveden na saslu

MONSTROUZNO UBISTVO TRESE SRBIJU! Neko je ubio ženu, odsekao joj ruke, zapalio i bacio u kontejner! Meštani Krčedina danima ne smeju da izađu iz kuće!

Anđelić je, pored svoje devojke iz Kragujevca, uspeo da prevari i njenu majku, koja ima lokal u tom gradu, otkriva žrtva prevejanog prevaranta.

HAOS U ŽELEZNIKU! Autobus prešao preko pruge, pa uleteo ljudima u dvorište!

Da je prevarena, kaže ona, shvatila je kada joj je on prestao da se javlja punih mesec dana.

- Uvek smo se dopisivali preko Fejsbuka ili mobilnog, ali je prestao da odgovara na moje pozive i poruke.

Imao je dva ili tri profila na Fejsbuku, ali ni na jedan mi se nije javljao. Onda smo slučaj prijavile policiji - kaže ona za „Alo!”.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi