Vračar, ubistvo, policija
Alo/ Masanori Jošida
Vračar, ubistvo, policija

Alo/ Masanori Jošida

Vračar, ubistvo, policija, Foto: Alo/ Masanori Jošida

 

Boško Spasić (44) juče je nožem preklao svoju ženu Jelenu Spasić (52), a onda sebi prerezao vene i pokušao da se ubije naočigled sinova od 11 i 13 godina! Kada je policija stigla u stan, pored Boška je zatekla nož. On je prebačenu u bolnicu, gde je utvrđeno da nije životno ugrožen, dok su sinovi u šoku zbog traume koju su doživeli.

Vračar, ubistvo, policija

Alo/ Masanori Jošida

 

Svirepi zločin dogodio se juče ujutro u stanu u Ulici Desanke Maksimović na Vračaru, u centru Beograda. U trenutku ubistva, u stanu su bili Jelenini i Boškovi dečaci od 11 i 13 godina, kojima otac, na svu sreću, nije ni pokušao da naudi. Jedan od dečaka pozvao je tetku, Boškovu sestru, koja živi na istom spratu, u stanu preko puta njihovog. Ona je prva videla jezivu scenu i izbezumljenu decu izvela napolje. Policija utvrđuje šta je prethodilo porodičnoj tragediji, a prvi rezultati istrage ukazuju da je muž potegao nož, najverovatnije zbog dugova ili ljubomore.

Vračar, ubistvo, policija

Alo/ Masanori Jošida

Vračar, ubistvo, policija, Foto: Alo/ Masanori Jošida

 

Komšije iz susedne zgrade kažu da se juče ujutro iz njihovog stana čula galama. Oni otkrivaju da se par često svađao, pogotovo otkad im se stariji sin razboleo, a dve firme za prečišćavanje vode zapale u dugove.

- Kroz ventilaciju smo čuli viku. Izgleda da je Boško prvo tukao Jelenu… To se događalo i ranije. Policiju smo zvali 2012. i prijavili nasilje u porodici. Međutim, Jelena je odbila da ga optuži, govoreći „da se ništa nije desilo“. Nisu im baš cvetale ruže… Uložili su velike pare u posao, koji im je propao, pa su počeli međusobno da se optužuju zbog toga. Starijem sinu je pre dve godine uspešno operisan tumor na mozgu. Imali su velike izdatke za njegovo lečenje, to ih je finansijski iscrpilo - kažu komšije.

Vračar, ubistvo, policija

Alo/ Masanori Jošida

 

Rođaci Spasića, nasuprot komšijama, tvrde da su Jelena i Boško imali harmoničan brak.

- Kod njih nikada nije bilo prijava za nasilje, koliko mi znamo. Jelena je iz Čačka, a Boško je Beograđanin. Imali su dve firme za jonizatore za prečišćavanje vode. Jedno vreme su mnogo zarađivali, pa su na Vračaru kupili dva salonska stana u istoj zgradi. Međutim, Bošku je pre nekoliko meseci, navodno, propao jedan veliki posao i tada su upali u dugove. Počeli su da prodaju imovinu ne bi li se izvukli iz bule. Moguće je da je zbog toga došlo do razdora i da je to motiv ubistva - kažu rođaci.

Kosana Stanojević, koja živi u zgradi u kojoj se dogodio zločin, za razliku od komšija iz susedne zgrade, tvrdi da su Spasići bili fenomenalni ljudi.

Vračar, ubistvo, policija

Alo/ Masanori Jošida

 

- Imali su skladan brak i dvoje dece. Stariji sin je imao tumor na mozgu i zajedno su brinuli o njemu. Znate kako su im slatka deca. Uvek su se lepo javljala, stanu na stepenice, pa kažu:

„Dobar dan, kako ste?“ Dobra su porodica, u šoku sam da je Boško to uradio! On je divan čovek, iz ugledne porodice, otac mu je profesor biologije - kaže Kosana Stanojević. E. S.

 Sestri priznao zločin, ona mu zavila isečene vene

Boško Spasić je posle zločina pozvao rođenu sestru i saopštio joj: „Ubio sam Jelenu, a sada ću i sebe!“.

- Sestra je odmah otrčala kod njega. Boško je još davao znake života, dok je Jelena bila mrtva. Sestra mu je previla ruke i pozvala policiju, a odmah posle toga izvela je decu napolje - kaže naš izvor.

 

Komentari (1)

Mina

30.05.2019 00:57

Ovo ludilo u porodicama nikako da stane! Sta je sa ljudima???