Pumpa, pljačka, Torcida, navijači
Alo/Dejan Briza
Pumpa, pljačka, Torcida, navijači

Alo/Dejan Briza

Pumpa, pljačka, Torcida, navijači, Foto: Alo/Dejan Briza

Predstavnici hrvatske ambasade posetili su u Okružnom zatvoru u Beogradu 13-oricu navijača splitskog "Hajduka", navodi se u saopštenju i dodaje da su "tokom razgovara hrvatski državljani potvrdili da su dobro".

"Niko od pritvorenih nije zatražio konzularnu pomoć, niti je zatražio da ambasada posebno kontaktira članove njihovih porodica. Očekuje se da će svi danas i sutra biti izvedeni pred nadležna pravosudna tela", navelo je Ministarstvo spoljnih poslova u Zagrebu.

Kako se dodaje, za četvrtak je dogovorena poseta predstavnika ambasade 14-orici hrvatskih navijača koji su u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli.

"Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova će putem Ambasade Republike Hrvatske, u skladu sa međunarodnim pravilima, nastaviti pašljivo da prati situaciju u sklopu svojih nadležnosti pružati konzularnu pomoć svim zadržanim hrvatskim državljanima koji to zatraže, stojeći na raspolaganju za komunikaciju s njihovim porodicama", piše u saopštenju.

Prošle nedelje, policija u Srbiji je uhapsila 27 pripadnika "Torcide", grupe navijača "Hajduka" koji su na putu za Bugarsku divljali na benzinskoj pumpi "Mola" u Vrčinu kod Beograda.

Četrnaestorica su osuđena za krađu i izdržavaju kaznu od 15 dana zatvora u Padinskoj skeli, a 13-orica su zadržana u Okružnom zatvoru u Beogradu zbog sumnje da su počinili krivično delo.

Jedan od uhapšenih osumnjičen je za ispisivanje grafita sa ustaškim simbolom.

Pripadnici "Torcide" su, na putu ka Bugarskoj, gde je "Hajduk" u Sofiji igrao sa "Slavijom", na "Molovoj" benzinskoj pumpi ukrali robu vrednu oko 200.000 dinara.

Komentari (5)

hmm

09.08.2018 06:35

premala je to kazna

dexi

09.08.2018 08:56

Samo društveno koristan rad po 12 sati dnevno na kosenju trave, čišćenje vodovodnih korita, kamenolom, da bi zaradili obrok koji im se da, a ne poreski obveznici to da finansiraju

nada

09.08.2018 09:55

Da su to nasi uradili u Hrvatskoj prvo bi ih ojadili od batina a bilo kakva poseta ili komunikacija sa familijom nebi dosla u obzir !

mia

09.08.2018 11:25

Sta se boje za svoj sljam? Sta bi oni nasim navijacima uradili za tako nesto?

BabaPersa

09.08.2018 14:02

I na šta se žale? Nalov bez odgovora, tipično za manipulatote nepostojećim senzacijama!