Ripanj
Alo/M. Metlaš

 

Ripanj

Alo/M. Metlaš

Ripanj, Foto: Alo/M. Metlaš

* Ludi Stanoje se, prema se nezvaničnim informacijama, razneo plinskom bocom

* Živeo sam otkako se vratio sa robije

* Eksplozija je bila toliko jaka da su delovi nameštaja završili u komšijskom dvorištu

- Došlo je do strašne eksplozije plina, a njegovo telo bilo je gotovo ugljenisano, neprepoznatljivo i puno opekotina. Postoji sumnja da je Stanoje namerno pustio da iscuri gas iz plinske boce, a onda zapalio šibicu i izazvao eksploziju - navodi izvor blizak istrazi.

Ekipe Hitne pomoći mogle samo da konstatuju smrt!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 10.08.2019. 19:24 - 10.08.2019. 20:25 U porodičnoj kući u Avalskoj ulici, kako se saznaje, došlo je do eksplozije plinske boce. Hitna pomoć, Foto: Alo!/Nenad Vujanović U popodnevnim časovima, oko 15.30 u naselju Ripanj, na opštini Voždovac, došlo je do tragedije u kojoj je jedna osoba izgubila život.

Stanoje je živeo potpuno sam otkako se vratio sa robije. Ima dvoje dece, ali, prema rečima komšija, zbog zločina nisu bili u kontaktu s njim.

- Istrčali smo napolje kad smo čuli jaku eksploziju. Stvari, staklo, drvene grede, nameštaj... sve se razletelo po dvorištu. Delovi nameštaja su čak završili u komšijskim dvorištima! Ima dva sina, ali otkako im je ubio majku, nisu želeli ni da čuju za njega. Posle eksplozije pozvali smo jednog od njegovih unuka, koji je rekao da ga on ne zanima! Bio je težak i loš čovek, koji je godinama maltretirao ženu i sve oko sebe. Bio je devizni penzioner, godinama je radio u Francuskoj. Svi smo ga zvali Ludi Stanoje - kaže jedan komšija.

Tvrdio da mu je žena veštica!

Komšije nisu imale reči hvale za Stanoja, posle tragedije 2015. pričali su da je mrzeo žene i da je mislio da njegova supruga i komšije bacaju vradžbine na njega. Zbog toga se paranoično krio i mesecima nije izlazio iz kuće. - Izlazio je na balkon, a kad prođe neka komšinica s kesama iz prodavnice, urlao je: „Veštice, bež’te od moje kuće! Bacate vradžbine na mene!“ Mrzi sve žene, a svoju je tukao - ispričale su komšije.  

Ostale komšije kažu da im je mnogo više žao njegove Vere.

Kuća u kojoj je bio zločin u Ripnju

Google maps

Kuća u kojoj je bio zločin u Ripnju, Foto: Google maps

- Ta žena je sa njim živela kao pas! Nije mu bilo strano da je tuče, vređa, pa čak i vezuje lancem za gelender. Ona je mučenica pokušavala bezuspešno da pobegne od njega - priča žitelj Avalske. 

Stanoje je 13. oktobra 2015. na smrt pretukao Veru, a zatim je stavio u krevet kao da se ništa nije dogodilo! Policiji je ispričao da je pala sa stepenica, ali je brzo utvrđeno da imala sumnjive udarce i modrice. N. GAVRILOV

 

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!