Policija
Alo!/Marko Metlaš
Policija

Alo!/Marko Metlaš

Policija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Pucnjava se dogodila u stanu u kojem su boravili Mijović i druge dve osobe.

Mijović je krajem marta oslobođen optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina. On i Baranin Vladimir Ulama optuživani su da su 8. jula 2016. godine oteli i potom ubili Medina.

Veće sudije Višeg suda Vesne Moštrokol oslobodilo je u martu optužene Ulamu i Mijovića, a porodica je, nakon izricanja presude, napustila sudnicu uz reči "je li vam ovo pravda, sram vas bilo".

U obrazloženju presude navedeno je da su supruga i majka oštećenog Medina u iskazu navele da je spornog dana Medin dobio poziv na koji se javio sa: "E Vlado?", a nakon toga rekao da ide na pola sata do Virpazara da se vidi sa Ulamom. Međutim po oceni suda, iz izveštaja veštaka za telekomunikacije proizilazi suprotno - da je Medin od 16.48 do 17.40 sati bio u reonu Tuzi, u kom periodu je Ulama bio u reonu Virpazara.

Pročitajte još:

Takođe, iz istog izveštaja proizilazi da je Mijović od 16 do 22 sata bio u reonu Cetinja. Ne postoje dokazi ni da su optuženi zapalili vozilo jer je DNK veštačenjem utvrđeno da biološki tragovi koji su pronađeni ne pripadaju njima već nepoznatim osobama.

Podsećamo, Ulama i Mijović su se, prema optužnici višeg državnog tužioca Željka Tomkovića, teretili da su ubili Medina i sahranili ga na nepoznatom mestu.

Optužnicom je bio obuhvaćen i Bogdan Milić, koji se sumnjičio za krivično delo pomoć počiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Prema ranijim tvrdnjama tužilaštva, ubistvo su izveli na podmukao način jer je Medin odbio da učini nešto što su od njega tražili.

Ulama i Mijović su se sve vreme branili ćutanjem, nisu odgovarali na pitanja, a telo Medina do danas nije pronađeno.