Ubistvo, uviđaj, mesto zločina, policija
E-stock/Miloš Rafailović
Ubistvo, uviđaj, mesto zločina, policija

E-stock/Miloš Rafailović

Ubistvo, uviđaj, mesto zločina, policija, Foto: E-stock/Miloš Rafailović

 

O. K. iz Stare Pazove ubijen je navodno u svojoj kući, a njegovo telo pronašao je preksinoć rođak, koji je razvalio kapiju zajedno s komšijama.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Kako se nezvanično saznaje, nesrećni čovek ubijen je tokom razbojništva još u petak, 7. decembra. Sumnja se i da mu je ubica naneo smrtonosne udarce motkom po glavi.

Ušao kroz baštu

- Sumnja se da je starca ubio razbojnik koji je u njegovo dvorište ušao kroz komšijsko dvorište, pošto je prednja kapija bila zaključana. Zanimljivo je da u kući nije primećena premetačina stvari, ali će se naknadno utvrditi da li nešto nedostaje. Postoji mogućnost da je žrtva rekla ubici gde čuva novac, kao i da je nakon toga ubijena - rekao je izvor blizak istrazi.

Komšije nesrećnog starca kažu da su ga poslednji put videli u petak, kada je bio kod rođaka, koji živi nekoliko ulica dalje.

- U petak je bio kod V. K, kako sam čuo, pravili su kobasice. On je u jednom trenutku otišao kući, ali je rekao da će se vratiti. Planirao je da ostavi kola, a potom se kod rođaka vrati biciklom, ali to se nije desilo. V. K. je završio posao i legao da spava, ne sluteći šta se desilo. U subotu je otišao do O. K. kuće, ali je kapija bila zaključana. Inače, O. K. je slabije čuo, pomislio je da se možda odmara i da ne čuje lupanje na kapiji. Otišao je svojoj kući, ali se vratio u nedelju - priča komšija i dodaje da ni u nedelju V. K. nije mogao da ga dozove.

Krv na glavi

U ponedeljak, kaže komšija, svi su posumnjali da nešto nije u redu, te su se sa V. K. dogovorili da razvale kapiju i uđu unutra.

- Kad su ušli, zatekli su ga u sobi. U prvom trenutku su pomislili da je nesrećni čovek umro, jer su sve stvari bile na svom mestu, ali tek kad su ga okrenuli, primetili su krv na glavi. Ne znam ko je mogao da uradi ovako nešto, jer on se nije svađao ni sa kim - priča komšija i dodaje da je odmah obaveštena policija.

 

Komšije u šoku: Živeo sam, bio miran i povučen

O. K. je inženjer u penziji i atletičar. Komšije kažu da je, bez obzira na godine, bio vitalan i zdrav.

- Svi smo mislili da će nas nadživeti jer je vodio zdrav život. Nikad se nije ženio, radio je kao inženjer i stekao penziju. Ima četiri rođene sestre, jedna je u Kanadi, ne znam da li su sve žive, dugo ih nisam video niti sam pričao sa njim o njima. On je imao jednu novu kuću i nju je izdavao, a u ovoj je živeo sam - priča komšija.