Tragedija, Senta
Alo
Tragedija, Senta

Alo

Tragedija, Senta, Foto: Alo

Hajnalka P. (15) iz Sente, učenica OŠ „Turzo Lajoš“, namakla je oko vrata omču napravljenu od svog šala i obesila se u štali svojih hranitelja u Senti! Njeno telo je našao Z. J. u nedelju rano ujutru, u ulici Vladimira Nazora u Senti.

Lena Ilić

Facebook printscreen

Šok u najpoznatijoj hraniteljskoj porodici u Senti. Supružnici Z. J. i M. J., koji godinama udomljavaju decu bez roditeljskog staranja, zanemeli su kada su devojčicu videli mrtvu. U tihoj ulici juče je vladao muk, a komšije su bile u neverici. Hraniteljski par juče je bio nedostupan za medije. Kapija ispred njihove porodične kuće bila je zaključana, a roletne na prozorima spuštene.

Telo na obdukciji

Posle pronalaženja tela nesrećne devojčice, lekarska ekipa je mogla samo da konstatuje smrt. Policija i tužilaštvo su obavili uviđaj, a telo je preneto na obdukciju u Centar za sudsku medicinu u Novom Sadu radi utvrđivanja vremena smrti.

- Imaju dvoje svoje dece, koja ne žive sa njima. Udomljavali su nezbrinutu decu i mnogo njih su izveli na put. Divni su ljudi, bave se poljoprivredom, a već desetak godina važe za najpoznatiju hraniteljsku porodicu u Senti. Zaista sam u šoku. Devojčicu sam viđala u prolazu, ali me je ova vest veoma potresla - kaže prva komšinica hraniteljskog para, koja je ujutru videla policiju, ali je o nesrećnom slučaju saznala od novinara. 

Nesrećnu devojčicu pronašao je hranitelj Z. J. kada je rano ujutru otišao u štalu. Hajnalka je svoj mladi život završila vešanjem o šal. Kako navodi naš izvor blizak istrazi, devojčica je pronađena dva sata posle smrti.

Na Instagramu najavljuju smrt, a pismima slamaju srca roditelja

22. avgust 2018 - Robert M. (15) iz Novog Sada obesio se o radijator u porodičnom stanu. Tri dana pre nego što je digao ruku na sebe, na Instagramu je objavio fotografiju na kojoj stoji na kutiji s maramom vezanom oko vrata.

11. februar 2019 - Učenik šestog razreda Nikola M. iz sela Negosavlje kod Medveđe pucao je sebi u usta iz očevog pištolja. U potresnom pismu je naveo „da ne može više da podnese kritike zbog loših ocena“ i poručio: „Sada više nećete imati koga da kritikujete. Nadam se da će dete koje mama čeka biti bolje nego ja. Nemam ništa da vam ostavim, osim ušteđevine od 15 evra.“

12. mart 2019 - Učenik sedmog razreda M. S. (14) obesio se u šupi, u dvorištu svoje kuće u selu Ravni kod Užica.

- U ovoj hraniteljskoj porodici Hajnalka je živela dve i po godine, sa polusestrom i polubratom. Sklonjeni su jer potiču iz problematične sredine. Roditelji nisu brinuli o njima. Majka Klaudija je psihijatrijski bolesnik. Noževima je napadala ljude, a sebe je sekla žiletom i trovala se lekovima. Izgleda da je devojčica preuzela njen model ponašanja, jer je više puta pokušavala da se ubije na isti način, žiletom i lekovima - navodi naš izvor.

Hranitelji nesrećne devojčice obraćali su se lekarima svaki put kada bi Hajnalka pokušala samoubistvo, ali su dobijali odgovor „da nije ništa strašno“.

- Supružnici su pokušavali da dobiju lekarsku pomoć, ali su doktori devojčici davali vitamine! Dete potiče iz porodice u kojoj je majka više puta dizala ruku na sebe. Agresivna je i poznata po napadima i nasilju. Da li su u ovom slučaju zakazali beli mantili, ostaje da se vidi posle istrage - kaže naš sagovornik.

Tragedija, Senta

Alo

Tragedija, Senta, Foto: Alo