ZAKAČIO JOJ SE ŠAL I POČEO DA JE GUŠI Poznato zdravstveno stanje devojčice povređene na ski liftu

Sedmogodišnja devojčica iz Prijepolja koja je danas povređena na skijalištu Jabuka, kada joj je sajla ski lifta zakačila šal koji je počeo da je guši, nije životno ugrožena

Ski centar
Foto: Rina

Ova informacija preneta je "Blicu" iz Opšte bolnice Užice gde je devojčica malopre primljena pošto joj je prethodno ukazana pomoć u prijepoljskoj bolnici. Ipak, veliko je pitanje šta bi bilo sa sedmogodišnjakinjom da se njen otac nije nalazio u blizini i da nije bio pribran.

Kako nam je ispričao jedan od očevidaca, šal koji je devojčica nosila oko vrata u jednom trenutku se zapleo u sajlu žičare.

- Otac je primetio šta se desilo i potrčao u pomoć. Dete je u trenutku poplavelo i prestalo da diše. Videvši šta se dešava odmah je pritrčao njen otac koji je najpre odmotao šal zavrzen u sajlu i počeo ćerki davati veštačko disanje. U trenucima kada je hitna pomoć stigla iz Prijepolje dete je bilo bez svesti, ali je disalo - priča izvor.

Na Jabuci koja se nalazi iznad Prijepolja, u pograničnom pojasu prema Crnoj Gori, u tom trenutku nije bilo mnogo skijaša.

Po prijemu u Opštu bolnicu Prijepolje, saznajemo, devojčica je bila svesna sa dobrim vitalnim parametrima. Zbog daljih pregleda sanitetom je prebačena u užičku bolnicu gde je u toku dijagnostika, a lekari kažu da nije životno ugrožena.

BONUS VIDEO

*

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi