Zoran Marjanović
Dejan Briza, ALO
Zoran Marjanović

Dejan Briza, ALO

Zoran Marjanović, Foto: Dejan Briza, ALO

Nakon što je Apelacioni sud rešenje Višeg suda o potvrđivanju optužnice protiv Marjanovića učinio pravosnažnim, postupak protiv njega trebalo bi da otpočne na jesen.

 

motocikl , nesreća

Screenshot Youtube

 

- Predmet je dodeljen u rad sudiji Jeleni Škulić, koja bi uskoro trebalo da zakaže pripremno ročište. Očekuje se da će termin biti određen početkom septembra. Sa pripremnog ročišta javnost će po zakonu biti isključena, kada će biti predloženi svi dokazi koje tužilaštvo i odbrana planiraju da izvedu tokom postupka. Nakon toga zakazaće se i početak glavnog pretresa, na kome će Marjanović imati priliku da iznese detaljnu odbranu - kazao je dobro obavešten izvor.

On napominje da je Jelena Škulić, zajedno sa još 15 kolega iz osnovnih sudova, izabrana za sudiju Višeg suda u oktobru prošle godine. Prethodno, ona je sudila u predmetima Prvog osnovnog suda u Beogradu, a trenutno je i član sudskog veća koje sudi optuženima za ubistvo "kavčanina" Blaža Đurovića.

 

Darko Šarić

E stock

 

Njen suprug Milan Škulić poznati je profesor krivičnog-procesnog prava na Pravnom fakultetu i jedan od najvećih stručnjaka iz te oblasti. On je nedavno izabran i za sudiju Ustavnog suda.

Podsetimo, Više tužilaštvo optužilo je krajem juna Zorana Marjanovića za teško ubistvo supruge Jelene Marjanović, čiji je leš pronađen 3. aprila 2016. u kanalu na nasipu u Borči.

Tužilaštvo tereti Marjanovića da je 2. aprila svoju suprugu izudarao metalnom šipkom po glavi, u trenutku dok je u neposrednoj blizini bila njihova tada petogodišnja ćerka.

PROČITAJTE JOŠ: