Požar u Valjevu
Printscreen/Twitter
Požar u Valjevu, Foto: Printscreen/Twitter

Požar je izbio u jednoj od proizvodnih hala preduzeća "Samedi", koje se bavi proizvodnjom nameštaja, veoma brzo se proširio na još dve hale te kompanije, a onda zahvatio i četvrtu, firme "Rover" koja se nalazi u tom delu Industrijske zone i takođe proizvodi nameštaj.

Vatreni stub praćen ogromnom količinom dima bio je vidljiv praktično iz svih delova Valjeva, a temperatura koju je proizveo požar je bila tako visoka da je topila metalne konstrukcije zapaljenih hala!

Srećom, iako je do izbijanja požara došlo u drugoj smeni zaposlenih u "Samediju", povređenih nije bilo.

U gašenju požara učestvovale su praktično sve raspoložile snage Vatrogasno-spasilačke jedinice Valjevo sa osam vozila, a u pomoć su im priskočili i vatrogasci vojne fabrike "Krušik", kao i vozila komunalnih preduzeća "Vidrak" i "Vodovod".

Zahvaljujući njihovim nadljudskim naporima, požar je oko ponoći lokalizovan i sprečeno je njegovo dalje širenje ali će gašenje vatre, kako saznajemo, potrajati još nekoliko časova jer se u halama "Samedija" nalazi velika količina gorive materije, poput drveta, daski, lakova i kreda, koje se koriste za proizvodnju nameštaja.

Nakon toga, ekipe policije i Osnovnog tužilaštva sprovešće uviđaj i istragu kako bi se utvrdilo šta je uzrok požaru koji je pričinio stopostotnu štetu ovoj valjevskoj kompaniji, koja od pre sedam godina posluje u halama površine oko 11.000 kvadratnih metara, podignutim u krugu nekadašnjeg Društvenog preduzeća "Stefil" koje se takođe bavilo proizvodnjom nameštaja.

U "Samediju" su, inače, početkom 2015. godine tri radnika povređena nakon eksplozije kotla za grejanje koji je tada zagrevao dve hale u kojima se proizvode stolice.

Eksplozija je srušila jedan deo zida hale koji se obrušio na trojicu radnika, a najteže povređeni od njih, S.R. (26) iz sela Popučke, nekoliko dana kasnije podlegao je povredama.

PROČITAJTE JOŠ: