Minja D.
screenshoot
Požar na Dorćolu

Alo.rs

Požar na Dorćolu, Foto: Alo.rs

Nakon poslednje od tri transplatacije kože šestorice dobrovoljnih donora, Minjino stanje se pre nekoliko dana pogoršalo i lekari sa Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju hitno su je prebacili u Tiršovu. Međutim, ona je podlegla povredama usled oslabljenog imuniteta jer joj je izgorela velika površina tela.

- Lekari su bukvalno učinili sve da se Minjino stanje popravi, ali ona je toliko bila slaba da nije izdržala - ispričala je jedna od medicinskih sestara iz Tiršove za Srpski telegraf.

Minjina majka je znala da su operacije transplatacije teške i visoko rizične, ali je verovala da će njena ćerka sve pobediti. Uprkos hrabrenju Minjinih prijatelja, oca, rođene sestre i brojnih drugara, nesrećna žena koja je izgubila ćerku jedinicu neutešna je i sve vreme je na lekovima.

Ognjen Todorović (38), jedan od dvojice donora kože, beogradskim medijima je rekao da je jedan deo njega otišao s njom.

- Nije izdržala... A ja ležim ovde sav u ranama i ne mogu da verujem šta se dogodilo, deo nas, mene i Nenada Stankovića (18), koji je takođe donirao kožu, otišli su zajedno sa njom. Kao da mi je umrlo moje najrođenije. Eto, kao da mi je rođena sestra - rekao je Todorović.

- Nisam verovao da je istina to što čujem jer je prestrašno što hrabra Minja nije izdržala. Nadali smo se da će se oporaviti i da će sve biti u redu, a onda me je juče njena majka rastužila kad mi je rekla da se Minjino stanja pogoršalo - rekao je Gavura.

Pročitajte još: