Sahranjena brutalno ubijena Jelena Grbić
B. A.
Sahranjena brutalno ubijena Jelena Grbić

B. A.

Sahranjena brutalno ubijena Jelena Grbić, Foto: B. A.

Tik uz sanduk stajali su Dejan (17) i Darko (13), koji su jecajući dozivali svoju majku: „Idemo odavde, mamice, nije ovo mesto za tebe!“ Njihov trogodišnji brat David nije bio na sahrani, već je ostao kod strica.

Jelenu Grbić su do grobnog mesta ispratili sinovi, rođaci i komšije. 

Sinovi Dejan i Darko nisu se odvajali od sanduka svoje majke.

- Sudbino, kako bez majke da ostanemo? Hajde, mama, ustani, pođi s nama kući - plakali su sinovi nad Jeleninim sandukom, dok ih je grlio stric Milan.

Ubijena Jelena Grbić

Facebook

Ubijena Jelena Grbić, Foto: Facebook

Sanduk sa Jeleninim telom bio je prekriven belim plaštom, na kojem je bila slika ubijene žene. Sveštenik Rade Trajković tešio je Jelenine sinove, dok su se gušili u suzama.

- Vaša majka stradala je od ruke zločinca koji nema ljudskosti, ni dobrote. Ona danas odlazi i ostavlja vas da je večno oplakujete - pričao je sveštenik, dok su se jecaji okupljenih uzdizali ka nebu nad Kosjerićem.

Preklana žena pala preko sina

Istraga je utvrdila da je ubica došao ispred Jelenine kuće u ponedeljak, oko ponoći. Provalio je vrata i ušao u kuću, u trenutku dok su deca spavala.

- Napao je Jelenu, psovao je i udarao. Deca su se probudila i pokušala da je zaštite, ali nisu uspela u tome. Izvadio je nož i preklao Jelenu, a ona je pala preko sina Dejana, dok je krvnik pobegao - kaže za „Alo!“ izvor iz istrage. Sav krvav, Dejan je otrčao do obližnje bolnice i pozvao lekare. Njegovu kuknjavu čule su komšije. Za Jelenu je bilo kasno. Iskrvarila je na krevetu u sobi.

Deca su ostavljena stricu Milanu, kojem je sveštenik Rade poručio da je u obavezi da im zameni majku i oca, koji je preminuo pre nekoliko godina.

- Imaš težak zadatak, da ovoj deci odmeniš oca i majku, da im olakšaš bol i da im pomogneš da budu dobri ljudi. U tome treba da ti pomogne supruga - savetovao je sveštenik strica.

Ubica se satima skrivao u obližnjoj šupi odakle je posmatrao uviđaj i slušao razgovor policajaca. Pronađen je kada je vlasnik šupe posumnjao da se krije unutra, jer su vrata bila zatvorena.

- Policajci su razvalili vrata i pronašli ga na tavanu. Nije se opirao prilikom hapšenja. U rukama je držao okrvavljen nož kojim je zaklao nesrećnu Jelenu - kaže komšija koji je prisustvovao hapšenju.

Sinovi ispratili majku

B. A.

Sinovi ispratili majku, Foto: B. A.

On dodaje da je Jelena redovno dobijala batine od Ivana i da ga je zbog toga nekoliko puta prijavljivala.

- Često smo je viđali sa modricama po licu i rukama. On je bio u zatvoru jer je pretukao Jelenu. Trebalo je opet da robija zbog nasilja u porodici, bio je osuđen na godinu dana. Nažalost, zločin je počinio pre nego što je otišao iza rešetaka - pričao je na groblju Jelenin komšija.

Pisao molbu

Kako „Alo!“ saznaje, Ivan Radovanović je tri puta osuđivan zbog nasilja u porodici. On je najpre odležao šest meseci tokom 2015. - Već 2016. bio je u zatvoru devet meseci, a po izlasku je opet pretukao Jelenu i zbog toga je osuđen na godinu dana. Trebalo je da ide na odsluženje kazne, ali je pisao molbu za odlaganje i upravo je ovih dana trebalo da ide u zatvor - kaže naš izvor.

 

 

Komentari (8)

Ana

09.05.2018 14:06

Ne postoji adekvatna kazna za ovog monstruma! Ostaviti troje dece bez majke!

Zika

09.05.2018 18:15

Jadna deca! Sta ce majci ovo djubre od coveka? Kad joj je muz umro sto nije ostala da zivi sama sa decom?

Jana

09.05.2018 22:36

@Zika - Glup kometar. Deca odrastu majka ostane sama. I udovica ima pravo da nastavi da živi i da ima muškarca pored sebe žalosno je što nikad ne znaš sa kim živiš. A ovo se dešava i ženama koje imaju decu sa ubicama.

Ivana

10.05.2018 08:11

@Zika - Medalja uvek ima dve strane pa ste oboje u pravu. Sa jedne strane nije ni normalno da mlada žena i majka ostane sama doveka a sa druge strane baš zato sto je majka mora sto puta pažljivije da bira partnera. Iz primera oko mene retko koja razvedena žena ili udovica napravi dobre poteze. Mislim da nije pametno rađati decu sa razlicitim muškarcima.

Цицка @Jana

10.05.2018 09:52

@Zika - И обрнуто .

NN

11.05.2018 15:38

@Zika - Možda je verovala da može živeti sreću, da će u zajednici biti lakše i lepše, ne vidim ništa grešno u potezu.Nemojte biti sebični :) Muškarci su prvi koji šetaju druge žene nakon smrti supruge,neki ne čekajući da prođe neko vreme iz poštovanja prema bivšoj.Ali dobro,bolje i to nego da se odaju alkoholu i narkoticima.To sto je izbor bio pogresan to je vec druga prica..

Cica

09.05.2018 22:44

A,vi koji dajete minuse vama je to super ... Žena nedužno stradala,a deca ostala bez majke,oslonca,podrške ... Nemam reči za vas,niste mi nikad bili jasni i niti ćete.Csma je važna Lunjara i zadruga i niko drugi.

SD

11.05.2018 15:48

@Cica - Ni meni neće biti jasni..Kad neko od njihovih bude u slicnoj situaciji neće se isto ponašati. Ovo treba da bude zajednička borba protiv nasilnika i ubica, a ne hejtovanje!Ako to rade iz obesti,dokolice ili neznjanja onda su za žaljenje. Moj zdravorazumski komentar na članak vezan za ovu temu ima 223 MINUSA. NEVERICA! Stanje društva,šta reći, žalosno...