Potresne reči majke ubijenog Milana iz Filadelfije kidaju dušu: "Zašto su ga ubili?!"

Milan Lončar (25), mladić srpskog porekla koji je ubijen dok je šetao psa u Filadelfiji, nije pružao otpor niti kod sebe imao novac u trenutku kada je napadnut, rekla je njegova majka Ejmi Lonsberi u potresnoj ispovesti za američke medije.

Milan Lončar
Milan Lončar, Foto: Društvene mreže

- Nema razloga za to... Nije imao novca kod sebe, nije uzvratio, nije rekao ništa pogrešno - rekla je za nbcphiladelphia.com.

Da je Milan bio miran mladić i da nije provocirao napad u kojem je ubijen, potvrdila je lokalna policija rekavši da je tuče ni napada nije bilo. I njegov rođak sa kojim je "Blic" kontaktirao kaže da je mladić koji je pre nepunih godinu dana diplomirao bio mirne naravi i da je "bio divan čovek koji mrava ne bi zgazio".

Nije pružao otpor ni kada su ga opkolili

Iako istraga tek treba da otkrije šta se tačno dogodilo i da li je Milan bio samo nasumična žrtva dvojice pljačkaša, snimak koji su zabeležile nadzorne kamere pokazuje da je mirno šetao psa i da nije pružao otpor čak ni kada su ga pljačkaši opkolili.

Sve to, ipak, mala je uteha za Ejmi Lonsberi.

- Nema smisla, jednostavno nema smisla ni razloga za ovo što se dogodilo - ponavlja Milanova neutešna majka.

"Mislim da su ga ubila deca"

Prema njenim rečima, on je počeo da radi pre samo godinu dana kao građevinski inženjer. Pre nešto više od godinu dana, u decembru 2019. godine, diplomirao je na Templ univerzitetu. Planirao je da započne zajednički život sa svojom devojkom.

- Već su počeli da donose stvari. Bili su uzbuđeni, sve mu se slagalo u životu i jednostavno nije fer... - navela je majka.

Ona veruje da iza brutalnog ubistva njenog sina stoje - deca.

Milan Lončar
Milan Lončar, Foto: Društvene mreže

- Mislim da su bila deca i to sa oružjem. Kako su dobili oružje? Kako?! - pitala se majka.

Na snimcima sa nadzornih kamera, ali ni fotografiji koju je lokalna policija objavila ponudivši nagradu od 20.000 dolara za informacije o ubicama, lica se ne vide.

Iz policije su prvoosumnjičenog opisali kao osobu srednje visine, koja je nosila crnu jaknu sa kapuljačom, crni bejzbol kačket i zaštitnu masku, crne pantalone i sportske patike. Navode i da je bio naoružan poluautomatskim pištoljem. Drugi osumnjičeni opisan je kao mršava osoba srednje visine, nosio je crnu jaknu sa kapuljačom, belu zaštitnu masku, farmerke i crnu obuću.

- Zaista bih volela da znam zašto? Šta su radili, da li im je zaista bio potreban novac? Ili su ipak bili ljuti i želeli da izvrše nasilje? Nemam te odgovore, ali zaista bih volela da razumem - kaže Milanova majka.

Podsetimo, Milana Lončara (25) su na sred ulice presrela, a zatim i ubila dvojica muškaraca koji prethodno pokušali da ga opljačkaju.

Na snimku koji su zabeležile nadzorne kamere, može se videti kako Lončaru prilaze dvojica muškaraca, jedan mu prilazi sa leđa, dok drugi prilazi licem okrenut ka njemu sa pištoljem u ruci.

Na početku, činilo se da muškarci samo prete Lončaru pištoljem kako bi im dao novac koji ima u svojim džepovima. Međutim nekoliko sekundi kasnije, jedan od razbojnika ispalio je hitac u mladićeve grudi.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi