Dragoslav - Miša Ognjanović
Rajko Ristić/Alo!
Dragolsav Miša Ognjanović nije prijavio pretnje

Tanjug, Sava Radovanović

Dragolsav Miša Ognjanović, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

O neizvesnih pet sekundi u kojima se ubica dvoumio da li da puca i u Ognjanovićevog sina, koji je jedini svedok zločina, na saslušanju u policiji govorio je i Petar Ognjanović.

- Otac i ja smo izašli iz automobila i krenuli ka zgradi kad nam je ubica prišao i pucao u mog oca. Nisam ni osetio da me je metak pogodio u šaku. Sagnuo sam se, podigao oca uspravno i vikao "tata". Ubica, koji je već otrčao, u tom trenutku se okrenuo, pogledao nas, video da je moj otac i dalje živ, vratio se do nas i s pet hitaca pucao u tatu, koji mi je bio u naručju - rekao je Ognjanović.

On je dodao da je osetio kako se telo njegovog oca trza, a onda je napadač okrenuo pištolj ka njemu.

- Pet paklenih sekundi držao mi je pištolj uperen u glavu. Pet sekundi očaja. Bio sam siguran da će pucati, da će ubiti i mene. Gledali smo se u oči, a onda je spustio oružje i otrčao - naveo je Ognjanović.

Zasad nije utvrđeno zbog čega je atentator odlučio da poštedi advokatovog sina.

Policija i dalje traga za napadačem na Dragoslava Ognjanovića, a istraga ide u više pravaca koji se uglavnom mogu dovesti u vezu s advokatovim klijentom Lukom Bojovićem.

- Jedan pravac istrage usmeren je ka krvnoj osveti koju Bojović i njegov klan vode s crnogorskom porodicom SlobodanaŠaranovića, dok se drugi odnosi na rat između "škaljarskog klana", s kojim je Luka bio blizak, i "kavačkog klana". Takođe, ispituje se i da li je ovo ubistvo posledica sukoba unutar Bojovićeve grupe i da li iza njega stoji novi rat sa starim beogradskim klanom za tržište narkotika u Srbiji - prenosi Ekspres.

Dragoslav Ognjanović je 15 dana pre ubistva imao obračun s članom "kavačkog klana", pa se proverava da li je ta grupa eventualno umešana u zločin.

- Ognjanović je bio u kafiću na Voždovcu u kojem se okupljaju "kavčani", a njegov dolazak protumačen je kao provokacija. Seo je za sto i naručio viski, a onda mu je pripadnik klana prišao i pljunuo ga u lice. Izgovorene su teške reči, a advokatu je zaprećeno ubistvom - piše Ekspres.

Komentari (6)

Anna

10.08.2018 20:57

Velika trauma za ovog mladica,strasno,neka ti bog podari srecu,strpljenje i zdravlje da prebrodis ovaj tezak trenutak u tvom zivotu

Maja

12.08.2018 21:26

@Anna - @Mile da , poznajem Misu, ne zovem se Maja i znam ga mnoooogo dobro. Dakle nije pio viski i nije se smucao po kaficima. A po tebi i tebi sličnima ubijen je jer je zasluzio???!!!!!! Izvini , a kako se ti Mile zoves? Meni se cini da si ti upoznat sa “slucajem”??a? Ajde reci kako se zoves pa cu ti ja reci kako se zovem ja,a?

Maja

10.08.2018 23:44

Misa nike pio viski godinama niti se smucao po kaficima.

zora vukasinovic

11.08.2018 04:17

@Maja - sine da je hteo da te oladi to bi ucunio.iskreno to moze uciniti kada mu se prohte.

Mile

11.08.2018 12:18

@Maja - Vidi se odma da poznaješ "slučaj".Po tebi i sličnima ubijen je jer je bio dobar čovek.

Neko tamo

11.08.2018 04:00

Znači da je ubica profi Ubio Samo onoga koga je trebao Koga je naručen I Za koga je plaćen