policija
Youtube/Printscreen
policija

Youtube/Printscreen

policija, Foto: Youtube/Printscreen

 

Ubistvo Kotoranina i bivšeg moreplovca Marka Vukovića (41) do detalja je isplanirano, a snimci kamera za video-nadzor na parkingu su beskorisni jer je profesionalnom ubici magla išla naruku! 

Vuković je likvidiran u petak u 18.40, dok je sa dve ćerke, sinom i suprugom u automobilu BMW X5 čekao da njegovo četvrto dete izađe iz Osnovne škole „Borislav Pekić“ na Bežanijskoj kosi. Način na koji je ubijen govori da se naručiocu ubistva mnogo žurilo, a sumnja se da je Vuković nastradao zbog poslova u vezi sa švercom droge iz Južne Amerike u Evropu. Istraga tek treba da utvrdi da li ga je ubila suparnička grupa ili njegovi poslodavci, koji su iz nekog razloga posumnjali u njega.

- Ubistvo pred decom i ženom šalje jasnu poruku! Kome je ona upućena tek treba da se utvrdi. Ubica je iskoristio gustu maglu i prišao automobilu u kojem je Vuković sedeo i gledao ka školi iz koje je trebalo da izađe njegovo dete. U trenutku likvidacije, kod školske kapije se zatekao Vukovićev prijatelj, takođe Kotoranin, koji je čekao svog sina. Ubica je prišao iz pravca zgrada i zapucao, vodeći računa da ne povredi nikoga osim mete - kaže naš izvor i dodaje da je Vuković bio dugo praćen.

- Način ubistva govori da se radi o profesionalnom ubici, koji je imao dobru logistiku. Znao je tačno kretanje žrtve, čak i raspored časova njegove dece! Ispalio je pet metaka, a jednim je overio Vukovića kada je izašao iz automobila, a potom se izgubio u magli. U blizini zločina se zateklo nekoliko ljudi, ali oni nisu ni od kakve pomoći jer ništa nisu videli - navodi naš sagovornik i dodaje da se Vuković posle kratkog boravka u Belgiji doselio u Srbiju.

Otvorio je građevinsku firmu u Beogradu. Istraga utvrđuje da li je ta firma poslovala ili je samo bila pokriće za neke druge poslove. Proveravaju se informacije da li je neko od Vukovićevih prijatelja i saradnika uhapšen u junu 2019. godine u Filadelfiji kada je na brodu iz Južne Amerike pronađeno 17,5 tona kokaina. Ne isključuje se mogućnost da je on preporučio nekog od članova posade i da je vlasnik tovara tražio osvetu jer mu je transport provaljen, a droga zaplenjena.

Odrastao sa Kavčanima

Vuković je odrastao u Kotoru, a sumnja se da se najviše družio sa pripadnicima kavačkog klana.

- Voleo je more, a važio je za jednog od najboljih navigatora. Ono što je on mogao da uradi sa prekookeanskim brodovima skoro da nikome nije polazilo za rukom. Dovođen je u vezu sa raznim klanovima, a svoje umeće je iskoristio da se nametne da radi za njih, ali da ne pripada nikome. Sumnja se da je najviše poslova odradio za pripadnike kavačkog klana, sa kojima je odrastao, a posle toga se povukao - objašnjava naš izvor.

 

Nikada nije hapšen

Marko Vuković je važio za izuzetno inteligentnu osobu. Policija je samo sumnjala u njegovo poslovanje, ali nije mogla da prikupi dokaze protiv njega. Nikada nije hapšen niti osuđivan. Za sobom je ostavio četvoro dece i suprugu.