Čaba Der
Facebook
Čaba Der

Facebook

Čaba Der, Foto: Facebook

U pitanju je profesionalni ubica koji je još 2004. priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića, sa kojim je bio u sukobu zbog prevlasti na crnogorskom narko-tržištu. Jeličića je tada upucao iz pištolja, ali je ubrzo uhapšen.

Snimile ga kamere

Čaba je prvo bio sitan lopov, koga su u Kazneno-popravnom zavodu Sremska Mitrovica preobrazili u plaćenog ubicu.

Pročitajte još:

 

- Iz zatvora je izašao pre godinu dana. Privođen je i u Republici Srpskoj, a umešan je u još neke likvidacije u regionu - kazao je izvor Kurira.

Podsetimo, Nebojša M. bio je zet navodnog pripadnika međunarodne bande Pink Panteri Aleksandra Šarca (34), a izrešetan je ispred njihove kuće na Banovom brdu, dok je pored svog automobila sklapao kolica za bebu. Brutalnu likvidaciju zabeležile su sigurnosne kamere, a na njemu se vidi kako je ubica obučen u belu jaknu, prilazi žrtvi i hladnokrvno joj puca u glavu. Nakon zločina beži automobilom „fijat punto“, a policija za njim i dalje traga.

Čaba Der

Facebook

Čaba Der, Foto: Facebook

- Nebojša M. nije imao problema sa zakonom, pa se veruje da je ubijen greškom, odnosno da je stvarna meta bio njegov šurak Aleksandar Šarac, koji je nedavno izašao iz zatvora, gde je robijao zbog nedozvoljenog posedovanja oružja. Šarac je inače deo bande Pink Panteri, koja je poznata po pljačkama juvelirnica širom sveta. Napadač je verovatno čekao njega, ali ga je pomešao sa zetom Nebojšom pošto je mladić imao kapuljaču. Ne isključuje se mogućnost ni da su ubice htele Aleksandru da pošalju poruku ubistvom zeta - rekao je sagovornik.

Čaba je trebalo da ubije Alana Kožara?

Mediji u BiH preneli su da je Čaba Der uhapšen u Sarajevu u septembru 2017. zajedno sa Baraninom Markom Gojčevićem. Njih dvojica su, kako navodi Slobodna Bosna, tokom ispitivanja rekli da je cilj njihove posete glavnom gradu BiH bila likvidacija izvesne osobe za koju su tvrdili da se krije u Sarajevu. Izvori Slobodne Bosne naveli su da je jedan od njih dvojice rekao da su došli da ubiju Crnogorca Alana Kožara, navodnog vođu „barskog klana“.

 

Kako je ubio Jelačića? Nosio bradu, vozio bicikl...

Čaba Der je prilikom ubistva Branislava Jelačića bio maskiran. Njemu je navodno Vojislav Škrbić nabavio pribor za maskiranje - veštačku bradu - i dao mu donji deo trenerke. Der je 11. maja 2004. oko 22.40, maskiran bradom, šeširom i naočarima, ušao u restoran „Marina“ u Novom Sadu i pucao u Jelačića. Ispalio je četiri metka, a zatim je pobegao biciklom. Iste noći novosadska kriminalistička policija uhapsila je navodnog podstrekivača na ubistvo - sada pokojnog Vojislava Škrbića, a ubrzo i Čabu Dera.