Jugoslav Tintor, advokat
Tanjug, Zoran Žestić
Jugoslav Tintor, advokat

Tanjug, Zoran Žestić

Jugoslav Tintor, advokat, Foto: Tanjug, Zoran Žestić

- Najvažnija stvar, one nisu stigmatizovane već su prepoznate kao hrabre devojke. Pominje se da je prošao dug vremenski period - samo u slučaju Milene prošlo je četiri godine, ali imamo i žrtvu koja je zlostavljana pre godinu dana i jednu maloletnu pre samo dva meseca.

- To je niz krivičnih dela koja su se dešavala. Zastupam četiri žrtve, od kojih je poslednja zlostavljana pre dva meseca. Iskazi traju i po 5 sati, raspravlja se sve u detalje, slaže se jedan dokazni mozaik. Ti dokazi se proveravaju, saslušavaju se svedoci, oni mogu da potkrepe njihove iskaze, a tu su i veštaci - objašnjava Tintor na TV Prva.

Miroslav Mika Aleksić

Screenshot

Miroslav Mika Aleksić, Foto: Screenshot

Na pitanje kako je izgledalo to svedočenje, kako su se devojke osećale, Tintor naglašava da su one pet sati pričale o strahotama.

- Prolazile su kroz ličnu dramu, prvi put prolaze kroz ovako nešto. Ja sam tu da zaštitim njihova prava, pripremam ih tako što im kažem da je bitno da se sete i najsitnijeg detalja, opisuju čitav jedan period. Da mogu, objavio bih iskaze tri žrtve i tada bi svima sve bilo jasno, ali hendikepiran sam, ne mogu, sud je tako odlučio.

Dodaje da će se one suočiti sa Aleksićem.

- Svakako da će Iva i Milena morati da se suoče sa Aleksićem, procenio sam da one to mogu, spremne su da ga pogledaju u oči. S druge strane, imate treću devojku koja je znatno mlađa i nije spremna da podnese taj teret i pritisak, ona je ostala anonimna.

Otkriva i ko ga je i kada kontaktirao.

- Angažovan sam u trenutku kada je to već krenulo, Ivin otac me je pozvao, ima poverenja u mene za slučaj gde je njegovo dete žrtva. Koliko god verovali u sistem, ovde je okrivljeni ugledna ličnost i morate da sagledate sve to. U nastavku je najvažnije da se uzmu svi iskazi do detalja, da se ispitaju svedoci, i potom veštačenje. Jedino što je važno jeste da se svaki dokaz brižljivo sagleda i da se bude uveren u istinitost tog dokaza, od toga će zavisiti presuda. Ne insistiram na brzini već da bude kvalitetno - jasan je Tintor.

Da li bi Biljana Mašić, Aleksićeva supruga mogla da bude predmet istrage?

- Iz iskaza žrtvi nisam stekao utisak da je bila saučesnik, oni nju vide u pozitivnom svetlu - kaže advokat.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: