Aleksandar Kolarov na pres konferenciji
Alo! M.Metlaš
Aleksandar Kolarov na pres konferenciji

Alo! M.Metlaš

Aleksandar Kolarov na pres konferenciji, Foto: Alo! M.Metlaš

Strina fudbalskog internacionalca Aleksandra Kolarova, Alerksandra Kolarov (49), i njen kolega Nikola Dević (22) poginuli su u subotu oko 22 sata u saobraćajnoj nesreći na putu između Stare i Nove Pazove, kada su se vraćali sa svadbe gazdine ćerke.

Pročitajte još:

Dević i Kolarova, koji su bili i komšije u Novoj Pazovi, bili su u “pasatu” kojim je upravljao mladić. S njima u automobilu bile su i kolege Đuro Petrović (60) i Snežana Mirčić (55) i vraćali su se iz Stare Pazove, gde je njihov gazda slavio ćerkino venčanje.

Iz još neutvrđenog razloga, moguće da je hteo da zaobiđe vozilo ispred ili neku životinju na putu, Dević je izgubio kontrolu nad volanom, pa je “pasat” prešao u suprotnu traku. Dević je, svedoče tragovi kočenja na kolovozu, pokušao da koči, ali nije uspeo pa se automobil zakucao u drvo pored puta. Da je udarac bio više nego jak potvrđuje to što je stablo tom prilikom iščupano iz korena, a delovi “pasata” - vrata, branici, ratkapne su otpali sa vozila, dok se srča od šoferšajbne rasula po travi.

Nikola Dević

Instagram

Nikola Dević, Foto: Instagram

Prilikom udara u drvo Dević i Aleksandra Kolarov su poginuli, dok su njihove kolege Đuro Petrović i Snežana Mirčić teško povređeni i prevezeni u Zemunsku bolnicu, gde im je ukazana pomoć, i zadržani su na lečenju. U domu Nikole Devića, mladog rukometaša, juče se samo čuo jecaj njegovih najbližih. Ni otac Milutin ni starija sestra nisu imali snage ni za kakvu priču.

- Njegovoj majci Kaći mnogo je loše. Ni ocu Milutinu nije bolje nego njoj, ali on bar uspeva da ostane na nogama. Ne dao bog nikome to što se njima desilo. Strašno! A Nikola je bio dete za primer, u svakom pogledu - kazali su njihovi prijatelji i rođaci.

Komšije mladog rukometaša bile su malo rečitije, ali ni njima nije jasno šta se desilo na Veliku subotu na putu između Stare i Nove Pazove.

- Nikola je zaista bio dete kakvo može samo da se poželi. Vredan, ljubazan, kulturan. Nikada nije pravio probleme roditeljima. Trenirao je rukomet, živeo sportski. I sigurno nije pio. Kako je proklizao, možemo samo da nagađamo. Možda je hteo da obiđe nekog ili nešto. Kolovoz je bio vlažan, padala je kiša prethodno, možda je u brzini proklizao - rekle su komšije i napomenule da zbog tragedije nisu bili u stanju ni da slave najveći hrišćanski praznik, već su ga samo obeležile.

Nekih 200 metara dalje od kuće Devića, muk i u domu njegove koleginice Aleksandre Kolarov. Ni suprug Branislav, ni sin Nikola nisu bili raspoloženi za priču.

- Aleksandra je i rođena tu u komšiluku. Bila je fina žena, iza nje je ostao odrasli sin. Kod gazde, koji ih je pozvao na ćerkinu svadbu, radila je dugo. Nikada se nije zamerala komšijama, uvek je bila korektna, kao i cela njena porodica - navele su komšije iz Kozaračke ulice.

Nikola Dević i Aleksandra Kolarov radili su zajedno u radnji za prodaju vodovodne opreme. Prodavnica juče nije radila zbog, kako je napisano u obaveštenju zalepljenom na vratima radnje, “smrtnog slučaja”.

Obe žrtve saobraćajne nesreće kod Nove Pazove, Nikola Dević i Aleksandra Kolarov, biće sahranjene danas na lokalnom groblju u tom mestu.

O ovom delu Srema samo protekle nedelje pet osoba je stradalo u saobraćajnim nesrećama. U noći između utorka i srede u Putincima su poginuli Miroslav Jovanović (37) i njegovi sinovi Marko (19) i Mirko (17). Posle nepunih 96 sati, blizu Nove Pazove, udaljene dvadesetak kilometara od Putinaca, stradali su Nikola Dević i Aleksandra Kolarov.