Igor Jurić
Alo / Nenad Vujanović

 

Igor Jurić

Alo / Nenad Vujanović

Igor Jurić, Foto: Alo / Nenad Vujanović

 

Više javno tužilaštvo u potpunosti je demantovalo Jurićeve navode da je otkrio ime pedofila.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je odmah, nakon navoda koje je u medijima izneo osnivač fondacije "Tijana Jurić" o postojanju političara i javne ličnosti koja je pedofil, formiralo predmet i pozvalo Igora Jurića radi davanja bližih podataka neophodnih za dalje postupanje nadležnog organa povodom iznetih tvrdjnji.

- Na osnovu informacija do kojih se došlo prilikom uzimanja izjave u višečasovnom razgovoru sa Igorom Jurićem, nije se došlo do podataka na osnovu kojih bi se utvrdio identitet NN izvršioca teškog krivičnog dela Obljuba nad detetom iz člana 180 Krivičnog zakonika, kao ni identitet maloletnog lica nad kojim je delo učinjeno, a koje je u vreme izvršenja krivičnog dela imalo trinaest godina zbog čega javno tužilaštvo, za sada, još uvek nema dovoljno informacija neophodnih za pokretanje pretkrivičnog postupka, a o daljem postupanju i radnjama će blagovremeno obavestiti javnost - izjavila je za "Alo" Irena Bjeloš, portparol Višeg tužilaštva.

Igor Jurić

Alo!/Nenad Vujanović

Igor Jurić, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Jurić je ispred suda izjavio:

- O svemu što znamo smo izneli predstavnicima najvišim državnih institucija i ono što moram da kažem, na ovu priču što se mene lično tiče ću staviti tačku. Milsim da je od svega pravljen rijaliti, a to ne smemo da dozvolimo. Mi kao fondacija ne želimo ni od jednog slučaja da pravimo aferu. Ovaj pritisak koji je jako veliki u javnosti je napravljen bez ikakve potrebe.

KO JE PEDOFIL?

Nakon čitavog procesa, dolazi se i do jednog od zaključaka da Jurić možda zapravo ne zna ko je u pitanju, ali da ima dokaze koji ne otkrivaju identitet.

 

Komentari (1)

zagondzija

05.06.2020 16:17

Juric laze 100%☝️