Pucnjava Ušće
E-stock
Pucnjava Ušće

E-stock

Pucnjava Ušće, Foto: E-stock

Ime Lazara Ilića, kao osumnjičenog za ubistvo Aleskandra Šarca pojavilo se u medijima krajem oktobra prošle godine kada je objavljeno policijsko saopštenje u kome su navedeni Ilićevi inicijali i objavljeno da se sumnjiči za ubistvo Aleksandra Šarca u garaži Tržnog centra Ušće.

- Beogradska policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, identifikovali su L. I. (1997), koji se sumnjiči da je 17. oktobra u Novom Beogradu izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju nad A. Š. (1985). Sumnja se da je L. I. u podzemnoj garaži Tržnog centra „Ušće“ prišao sa leđa oštećenom i iz pištolja sa prigušivačem ispalio dva hica u predelu glave, nanevši mu teške telesne povrede - saopštio je MUP.

Šarac je sa dva metka u glavi završio na aparatima, a 26. oktobra prošle godine je preminuo u beogradskom Urgentnom centru.

Od tad srpska policija intenzivno je tragala za Ilićem, koji je u međuvremenu osumnjičen za ubistvo, pošto je Šarac preminuo u bolnici od posledica ranjavanja.

Mediji su ranije već navodili da je Lazar Ilić (23) dobro je poznat policiji.

Iz njegovog dosijea punog krivičnih dela izdvajaju se teške krađe, razbojništva, nelegalno držanje oružja, tuče, obijanje trafika i automobila. Još kao maloletni dečak, Lazar Ilić je počinio teško krivično delo kada je čoveka izbo nožem.

SPREMAO NOVU LIKVIDACIJU

Za Ilićem je bila raspisana poternica, a danas je uhapšen u Crnoj Gori posle skoro četiri meseca intenzivne potrage za njim.

Prema navodima medija, Ilića su u Budvi uhapsili policajci sa lažnim dokumentima, a spekuliše se da je u tom gradu pripremao novu likvidaciju.

Za sada nije poznato koga je Ilić planirao da likvidira.

Pročitajte još: