OVO JE UHAPŠENI VOĐA ALKATRAZA Poseduje debeo dosije i poznat je organima gonjenja, a jedno vreme se od policije krio na Kosovu (FOTO)

Damjan Š. (38) vođa je navijačke grupe "Alkatraz" koji je sinoć uhapšen u štek stanu u centru Beograda.

Damjan Šobić
Damjan Šobić, Foto: privatni album

Kod njega je policija sinoć upala u stan u kom se skrivao i čija vrata nije hteo da im otvori. Policija je razvalila vrata i upala unutra i uhapsila ga praktično na spavanju. Pretresom prostorija pronađen je specijalno napravljen štek u kom je bilo oružje i municija, a u stanu su nađene i baklje i majice s obeležjem ove navijačke grupe.

On je organima reda dobro poznat od ranije. I tokom 2017. godine uhapšen je na Dorćolu kada je, u toku rutinske kontrole, policija kod njega pronašla pištolj "glok" i 12 metaka.

Svoj dosije Šobić je počeo "da puni" još 2008. godine kada je učestvovao u izazivanju nereda na utakmici OFK Beograd-Partizan. Osim za Šobićem, tada je istraga pokrenuta i protiv Ljubomira Markovića zvanog Kića, Dragana Miščevića i Dragana Lovrea.

Podsetimo, Kića je 2. novembra 2019. godine ubijen nasred ulice u Beogradu kada mu je napadač prišao s leđa i pred prijateljima ga izrešetao. Ni egzekutor, ni nalogodavac još nisu pronađeni.

On je zbog te istrage o izazivanju nereda na utakmici pobegao iz Srbije, pa je za njim u novembru 2011. godine raspisana poternica.

Da je utočište našao na Kosovu saznalo se u junu 2012. kada je uhapšen u Kosovskoj Mitrovici jer je u momentu kada ga je pretresla kosovska policija, bio naoružan.

On se navodno prethodno u jednom lokalu sukobio sa nekoliko pripadnika KPS u civilu. Oni su kasnije došli u pretres njegovog stana, ali je on na policiju potegao pištolj, zbog čega je i uhapšen.

Srpska policija verovala je i da se on u severnom delu KiM izvesno vreme krio zajedno sa članovima "Alkatraza", Markom Isakovićem i Milanom Krasićem, koji su iz Srbije pobegli nakon što su u oktobru 2011. godine na Novom Beogradu učestvovali u ubistvu pripadnika suparničke navijačke grupe "Zabranjeni", Ivana Perovića (20).

Krasić je vrlo brzo uhapšen u Belgiji, i izručen Srbiji, a potom i osuđen na 15 godina zatvora, dok su Isaković i trećeoptuženi V. M. su oslobođeni optužbi.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi